Region

Mještani sela Srđevca nekoliko godina plaćaju smeće a kontenjer – uklonjen

Živopisno crnogorsko naselje Srđevac, mjesna zajednica Lozna – opština Bijelo Polje, u koritu Lima, suočava se sa akutnim komunalnim problemima

  • Sadašnji kontenjer postavljen je na daljoj lokaciji, starijim mještani nijesu u mogućnostima da oćeraju smeće na lokaciji gdje je kontenjer izmješten Srđevac-Šćepanica

Mještani sela Srđevca, izrazili su negodovanje zbog uklonjenoga kontenjera za smeće, koji je postavljen na daljoj lokaciji. Za vrijeme izmještanja kontenjera nijesu obaviješteni od strane rukovodstva MZ Lozna, smeće plaćamo već nekoliko godina, kažu, računi ne dolaze na vrijeme, pa su ovim putem uputili apel rukovodstvu MZ Lozna da veoma brzo riješi ovaj problem i kontenjer stavi na bližoj lokaciji, kako bi mogli i dalje da nastave da bacaju smeće. U selu žive starije i nemoćne osobe gdje nijesu u mogućnostima da bacaju smeće na daljoj lokaciji, ili da se obezbijede plastične kante, kako bi radnici JKP “Lim“ sa lica mjesta na bolji i savremeniji način kupili smeće.

Nedostajanje bar jednoga kontenjera, predstavlja veliki problem, na magistaralnom putu Srđevac-Šćepanica, postoje tri kontenjera, jedan bi mogao da se postavi na bližnjoj lokaciji. Ide zima a starijima i nemoćnima ljudima, nadležni trebaju obezbijediti kvalitetan način života u ovome selu.

Mještani ističu, da smeće plaćaju redovno, ukoliko se ne riješi ovaj problem, nećemo plaćati smeće, primorani smo da se obratimo lokalnoj samoupravi i nadležnim službama, podvlače.

Piše: novinar, dopisnik iz Crne Gore Jovan Šćekić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Reagovanje na hapšenje ekoloških aktivista
POINT konferencija u Sarajevu: Cilj da se okupi region

Kategorije

Izbornik