Najnovije

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija oglasilo se povodom uznemirujućih objava na društvenim mrežama

 

  • Povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade Republike Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija želi da obavesti građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da ni jedan poverljiv dokument Vlade nije otkriven – stoji u današnjem Saopštenju za javnost ovog resornog ministarstva

Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u Državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima. Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti. Uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju za cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv naše zemlje.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim imejl porukama i internet sajtovima.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Najčitanije, somborska Biblioteka: Saga o Čerčilu, porodici i otporu
Stupio na snagu Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o planu podračuna konsolidovanog računa trezora

Kategorije

Izbornik