Najnovije

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, državna sekretarka, gradonačelnik Sombora sa saradnicima u poseti Riđici

 

  • Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, zajedno sa državnom sekretarkom u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dušankom Golubović, posetila je danas Sombor i vinariju „Vrt“ u naseljenom mestu Riđica. U ime Grada Sombora, obilasku vinarije i razgovoru sa ministarkom Tanasković, prisustvovali su gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i gradski većnik za oblast poljoprivrede, Jovan Keča

Tom prilikom, porodica Tripković je predstavila Ministarstvu i gradonačelniku Ratkoviću svoje zasade vinove loze i objekat sa pogonom za proizvodnju, nakon čega su porazgovarali oko razvoja proizvodnje i daljeg rada jedne mlade ali izuzetno perspektivne vinarije koja je ostvarila visoke rezultate na domaćoj i međunarodnoj izložbi. Vinarija „Vrt“ proizvodi nekoliko vrsti vina, a najuspešniji su „Pesak sivi 2021“, koji je osvojio prvo mesto na sajmu „Wine Vision by Open Balkan“ u Beogradu, kao i „Dark Ridjo Wine“, sa dvostrukim zlatom u Bergamu u Italiji.

Nakon obilaska zasada vinove loze i pogona za proizvodnju vina, ministarka Tanasković je izjavila:

  • Zaista sam prijatno iznenađenja ovim što je porodica Tripković pokazala i načinom na koji vodi svoj celokupan posao oko vinograda i proizvodnje vina. Uključenost cele porodice, proširenje površine zasada vinove loze, pomoć koju koriste, način na koji prate subvencije i ono što država daje i radi je dalo rezultate za jako kratak period.

Okupljeni proizvođači vina, pčelari, poljoprivrednici i stočari, imali su priliku da čuju i gradonačelnika Ratkovića koji je rekao nešto više o uspehu Riđičkog vina, ali i ulaganjima koje Grad Sombor daje kako bi se i ovo područje grada što bolje razvijalo:

  • Zahvalio bih se porodici Tripković i vinariji „Vrt“ na gostoprimstvu. Drago mi je što smo danas u Riđici, jer vina koja dolaze odavde, već su osvajala brojne nagrade, a mi verujemo da će u budućnosti doći još veći rezultati. Grad Sombor iz budžeta je izdvojio 191 milion dinara u 2023. za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju, a uskoro počinjemo i sa izgradnjom lokalne saobraćajnice između Rastine i Riđice kako bi se ova naseljena mesta bolje povezala i dodatno razvijala.

Po završetku obilaska vinarije, ministarka Tanasković, državna sekretarka Golubović i gradonačelnik Ratković, razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima, pčelarima i vinarima, kako bi saslušali njihove probleme i čuli šta im nedostaje i šta može da se učini kako bi se njihove ideje ostvarile i unapredila sama poljoprivredna proizvodnja ali i životni standard.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Četvrti Memorijalni turnir „Miroslav Gucunja“ u Somboru
PU Sombor: Sedam saobraćajnih nezgoda minule sedmice na području ZBU Okruga

Kategorije

Izbornik