Najnovije

Ministarka Darija Kisić svečano otvorila 16. „Lemeš kulen fest“

Ministarka Darija Kisić na otvranju „Lemeš kulen fest-a AcanskiS ©

  • Prve oktobarske subote u organizaciji Udruženja građana „Lemeški kulen“ i Mesne zajednice „Svetozar Miletić“, uz podršku Grada Sombora, otvorena je 16. po redu manifestacija „Lemeš kulen fest“.

Događaju je prisustvovala ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, koja je zajedno sa državnom sekretarkom u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušankom Golubović, pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, Nenadom Ivaniševićem i  gradonačelnikom Grada Sombora, Antoniom Ratkovićem i njegovim saradnicima, svečano otvorila ovaj festival. Tom prilikom minstarka Darija Kisić je izjavila sledeće „Dragi prijatelji, veliko je zadovoljstvo danas ovde biti sa vama. Naša Srbija je najlepša zemlja na svetu, a upravo njeno bogatstvo najviše čine njeni ljudi. Ljudi koji su gostoprimivi i koji sve dočekaju raširenih ruku. Takođe, jedna od posebnosti naše zemlje jeste hrana, odnosno kulinarska umeća i različite gastronomske poslastice, a ovaj kraj je takođe poznat po svom kulinarskom umeću i Lemeškom kulenu. Ovo je šesnaesti put da se okupljate ovde i ja vam želim još mnogo godina da nastavite tako i da širite ovu ideju i priču, čuvenog Lemeškog kulena”

Prilog RTV-a na youtube

Međunarodni festival „Lemeš kulen fest“ se održava po 16. put, a svake nove godine, pomera granice u kvalitetu prikazanih proizvoda i posećenosti građana. Ovaj gastronomski događaj je i simbol zajedništva, jer su brojni narodi koji žive u Svetozar Miletiću, zajedno okupljeni, prikazali svoje proizvode, kulturu i tradiciju. „Mi ovde nemamo mora i planine, ali imamo živopisna sela, bogatu tradiciju, kulturu, običaje i gastronomsku ponudu koja je istkana šarenilom multietničke zajednice i srdačne i vredne domaćine, koje smo spremni da podržimo u razvoju i plasiranju upravo ovakvih brendova kakav je danas, daleko izvan granica naše zemlje, uzrastao poznati Lemeški kulen. Dragi Lemešani, želim da poručim da je Grad Sombor danas ponosan na Svetozar Miletić, jer ste omogućili da se za vaše selo i za Sombor čuje daleko izvan granica naše zemlje, okupivši goste iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Nemačke i mnogih drugih. Živeli i prijatno uz Lemeški kulen“, dodao je gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

foto – AcanskiS ©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Šef političke sekcije Delegacije EU u Srbiji Dirk Lorenc na manifestaciji “Evropsko selo” u Zrenjaninu
Одржан РТС – КРОС

Kategorije

Izbornik