Najnovije

Ministar Vesić prilikom polaganja kamena temeljca za novi Retail park u Kuli – Srbija obezbedila 4 milijarde evra direktnih investicija

Goran Vesić ministar građevinarstva (foto: AcanskiS © Srđan.A)

  • U Kuli je položen kamen temeljac za novi Retail park, a otvaranje je najavljeno na proleće sledeće godine. Postavljanju kamena temeljca prisustvovao je Goran Vesić, ministar građevinarstva koji je istakao da su ulaganja domaćih kompanija izuzetno važna s obzirom da projekat u Kuli predstavlja svetli primer kako domaće kompanije mogu da se integrišu u važne građevinske inicijative našc zemlje

Vesić je najavio početak izgradnje auto-puta Vojvodanski osmeh koji će u značajnoj meri privredno pozicionirati vojvođanska mesta i doneti još veći priliv stranog i domaćeg kapitala.

U Kuli je ozvaničena izgradnja novog Ritejl Parka na površini od 5 hektara sa 15.500 kvadratnih metara komercijalnog prostora. Osim brze pruge i jačanja infratsrukture,

  • Odluka da odaberemo Kulu za naš retail projekat nije došla slučajno. Mi smo detaljnim istraživanjem tržišta i investicionih potencijala došli upravo do Kule kao odlične lokacije zahvaljujući svojoj poziciji u regionu i odličnoj povezanosti sa okolnim mestima i gradovima. Pored odlične lokacije, podrška lokalne samouprave je u velikoj meri pomogla u donošenju ovakve odluke – izjavio je Marko Grujičić, u ime kompanije Nova Retail Park.

U okviru Retail Parka je u budućnosti planirana i izgradnja solarnih elektrana što će značajno uticati na održivost i energetsku efikasnost objekta.

Osim supermarketa, modnih brendova i lehnike, park će ponuditi i propratni sadržaj, restorane, kafiće i dečije igraonice. Veći broj ugovora o zakupu sa domaćim i internacionalnim brendovima je već potpisan, a u narednom periodu očekuje se finalizacija ostalih ugovora.

Pogledajte celu vest na linku RTV-a, Goran Vesić , (foto, video: AcanskiS © Srđan.A)

„Naša kompanija ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i izgradnji komercijalnih objekata te je ideja o ulaganju u koncept retail parkova u gradovima u Srbiji došla kao logičan sled u razvoju kompanije.

Ministar gradeinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, je pozdravio ovaj projekat sa nadom da će Nova retail park postati inspiracija drugim kompanijama da preuzmu inicijativu i razvijaju projckte koji ćc ojaćati sektor građevinarstva i srpske privrede.

  • Ovaj projekat predstavlja svetli primer kako domaće kompanije mogu da se integrišu u važne građevinske inicijative naše zemlje. Projekat Nova Retail Park Kula, čija izgradnja počinje danas, izdvaja se ne samo po tome što ce postati značajno mesto za kupovinu i okupljanje gradana Kule i okolnih mesta, već i po svom angažmanu domaćih kompanija. Ovaj projekat angažovace domaće kompanije u svim ključnim fazama, uključujući projektante i izvođače građevinskih radova. Ovo svedoči o snazi i kompetencijama našeg građevinskog sektora i njegovoj sposobnosti da isprati sve zahteve investilora. NOVA RETAIL PARK uposliće više od 300 radnika tokom gradevinske faze, dok će po završetku izgradnje biti zaposleno više stotina Ijudi u maloprodajnom sektoru i sektoru održavanja. Na taj način kompanija pruža značajnu podršku zapošljavanju i rastu lokalne ekonomije – izjavio je ministar Vesić.

Goran Vesić, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Damjan Miljanić, predsednik opšiine Kula, Marko Grujičić, kompanija Nova Retail Park

Postavljanjem kamena temeljca u Kuli, najavljen je drugi ovakav projekat komapnije NOVA RETAIL PARK, koji je jedan od za sada planirana 4 retail parka na teritoriji Srbije čija otvaranja su u planu u narednih godinu i po dana. Uskoro počinje izgradnja još dva retail parka, u Rumi i Šidu, a trenutno je u toku proces razmatranja kupovine zemljišta u još 2 grada u Srbiji sa istim ciljem.

link vesti RTV: https://www.youtube.com/watch?v=cLnqpWorOa8

(foto: AcanskiS © Srđan.A)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

6. Somborske večeri indijske kulture
U Narodnom pozorištu u Somboru promocija knjige „SRBIJA PRVAK EVROPE I SVETA“

Kategorije

Izbornik