Najnovije

Ministar Goran Vesić u obilasku izgradnje kanalizacione mreže u Stanišiću

 

  • Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, posetio je u petak 10. novembra Sombor i tom prilikom obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u Stanišiću. Tim povodom, ministra Vesića je dočekao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sa saradnicima, gde su sa predstavnicima izvođača radova „China Road and Bridge Corporation Company“ razgovarali o trenutnim radovima

Ministar Vesić je tokom posete Stanišiću izrazio zadovoljstvo na započetim radovima i dodao kako je projekat „Čista Srbija“ od velikog značaja kako za stanovnike sa teritorije Grada Sombora, tako i za Srbiju.

  • Realizacija druge faze projekta „Čiste Srbije“ je u toku i zadovoljan sam što će naselje Stanišić dobiti uređenu kanalizacionu mrežu i postrojenje za preradu otpadnih voda. Nastavićemo da radimo po fazama i u drugim naseljenim mestima, kako bismo zadovoljili potrebe stanovnika koji ovde žive. U proteklom periodu smo uradili puno posla u Somboru, kao što je izgradnja puta Kljajićevo – Telečka i most na Velikom bačkom kanalu. Već narednog meseca počinje izgradnja brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“ koja će biti od velikog značaja za sve u Zapadnobačkom okrugu, a posebno za građane sa teritorije Grada Sombora. Takođe, radi se i projekat u vezi sa rekonstrukcijom pruge od Sombora do Vrbasa. Trudimo se da osiguramo ravnomerno razvijanje svakog dela naše zemlje i da osiguramo što kvalitetnije puteve i infrastrukturu kako bismo na taj način privukli i investitore, što bi doprinelo boljem životnom standardu građana. Ovim ulaganjima ćemo nastaviti i u narednom periodu – izjavio je ministar Goran Vesić.

Gradonačelnik Ratković se zahvalio ministru Vesiću na ulaganjima u infrastrukturnu mrežu na teritoriji Grada Sombora, na osnovu kojih su rekonstruisani putni pravci koji povezuju Sombor sa drugim mestima, ali i ulaganja u druge oblasti koje su od velikog značaja za lokalno stanovništvo.

  • Drago mi je što smo započeli radove na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji našeg Grada. U prvoj fazi projekta će biti obuhvaćena naseljena mesta Bezdan, Kolut, Bački Breg i Stanišić. Prvih 27 kilometara će biti urađeno u Stanišiću, a po projektu je planirano ukupno da se uradi više od 290 kilometara kanalizacione mreže u gradu i naseljenim mestima. Ovo je jedan veoma bitan projekat koji će značiti svima nama i verujem da ćemo uz podršku Vlade Srbije nastaviti sa ulaganjima u bolji životni standard građana. Hteo bih da se zahvalim i ministru Vesiću koji nam pruža ogromnu podršku uz pomoć koje smo realizovali nekoliko važnih projekata. Rekonstruisali smo nekoliko važnih saobraćajnica van našeg Grada, a uskoro se vraća i lučka kapetanija u Bezdan. Takođe, radi se na projektu rekonstrukcije pruge do Vrbasa, a u planu je i rekonstrukcija železnice od Sombora do Subotice. Nastavićemo da radimo u interesu svih građana i verujem da će u budućnosti biti još mnogo projekata kojima ćemo dodatno razvijati naš Grad – izjavio je gradonačelnik Ratković.

Projekat „Čista Srbija“ vredan više od 3,5 milijarde evra koji finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za cilj ima izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, na osnovu čega će oko dva miliona građana Republike Srbije dobiti priključak na kanalizaciju.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Grad Sombor: Javni poziv (vaučeri) za nabavku drveta socijalno ugroženima
Slobodan ulaz za penzionere u Zatvoreni somborski bazen

Kategorije

Izbornik