Region

„Međimurski raj“ spisateljice Katarine Herman u Prelogu

 

  • U prepunoj Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus u Prelogu, održana je u petak 26. svibnja promocija zbirke pjesama Katarine Herman, pod nazivom „Međimurski raj“

Katarina Herman članica je Književnog kruga Prelog, u čijim su Zbornicima objavljivane njezine pjesme, članica Udruge umirovljenika Prelog, unutar koje je voditeljica Plesno scenske skupine Udruge umirovljenika Prelog.

Pisanjem se bavi od osnovne škole, a piše pjesme, kratke priče, dramske tekstove, komedije, dnevničke zapise. „Međimurski raj“ njezina je prva samostalna zbirka pjesama. U pripremi je i izdavanje dnevnika kratkih priča, romana, koji čekaju priliku da budu objavljeni.

Zbirka pjesama tiskana je u nakladi Književnog kruga Prelog, lektura i pogovor o autorici, Marija Oto, prof. hrvatskog jezika, za nakladnika Snežana Hižman, književnica, predsjednica KK Prelog. U glazbenom djelu programa nastupili su: Vanesa Mihocek koja je otpjevala pjesmu „Lepe so lepe katruže uz pratnju na gitari koju je svirao Đuro Srnec, Josip Herman saksofon i Stella Cimerman klavijature, te Plesno scenska skupina Udruge umirovljenika Prelog. Stihove su čitali: Josip Herman, Lovro Srnec, Mirjana Srnec, Ksenija Srnec, Vanesa Mihocek i Ivan Grahovec.

Galerija, fotografije Ivanka Grahovec:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine: Leotar – Sarajevo 0:3 (0:1) Pamtim to kao da je bilo danas…
Dan humora prikladno obilježen u Malom Mihaljevcu

Kategorije

Izbornik