Obrazovanje

Manifestacija „Lepota je u razlikama” somborskog Pedagoškog fakulteta povodom Svetskog dana Roma

 

  • U sredu, 5. aprila, povodom Svetskog dana Roma koji se obeležava 8. aprila, održana je Manifestacija „Lepota je u razlikama”. Gosti manifestacije bili su Ljuan Koka, predsednik Centra za edukaciju Roma i etničkih zajednica (CEREZ); prof. dr Vesnica Mlinarević, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku; prof. dr Irela Bogut sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i Milan Dakić, zamenik za zaštitu prava deteta iz kancelarije Pokrajinskog ombudsmana. Uvodnu reč održao je dekan prof. dr Saša Marković, kao i prof. dr Biljana Jeremić, rukovodilac projekta

U okviru programa, studentkinje Silvija Hardi i Milica Erceg realizovale su muzičku priču pod nazivom „Zvonar Bogorodičine crkve” deci predškolske ustanove „Vera Gucunja”. Aktivnost su osmislile prof. dr Biljana Jeremić i asistentkinja Miona Ilić.

Studenti su nakon toga imali priliku da čuju predavanje pod nazivom „Romski učenici u procesu obrazovanja i vaspitanja: od proklamovanih ciljeva do prakse u školama”, koje je održao Ljuan Koka. Program je završen časom na temu „Ovo je moj prijatelj Rom – upoznajte ga sa pesmom”, koji je realizovala studentkinja Dijana Vukobratović učenicima trećeg i četvrtog razreda gradske Osnovne škole „Avram Mrazović”.

Čas su osmislile prof. dr Aleksandra Trbojević, prof. dr Biljana Jeremić i asistentkinja Jovana Milošević.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Obrazovno proleće protiče u duhu tribina „Učiteljstvo u Srba – 245 godina trajanja (1778–2023)“ prof. dr Saše Markovića
Radionica u okviru izložbe “Tiha voda breg roni” umetnice Sanje Brezičanin

Kategorije

Izbornik