Najnovije

Mališan od dve godine spasio brata blizanca pomerivši tešku komodu – pričvrstite velike predmete uz zid!

 

  • Istinski heroji dolaze u svim veličinama

Junaci dolaze u svim „oblicima“ i „veličinama“, a to dokazuje i ovaj slučaj dvogodišnjeg dečaka iz američke države Jute koji je spasio brata blizanca na kojeg je padala komoda.

Na snimku koji su tada zabeležile sigurnosne kamere mogu se videti Brok i Boudi, dvogodišnji blizanci, kako se igraju, a zatim se vidi i kako komoda pada na Boudija. Ono što je usledilo je zadivljujuće: Brok hladnokrvno i odlučno pristupa misiji spasavanja i pomera komodu, tako da njegov brat može da se izvuče. Impresivna akcija, za dvogodišnjaka…

Iako se ovaj incident srećno završio, treba imati u vidu da je moglo da bude i drugačije. Dakle, ako imate decu, savet – komad nameštaja mora da bude pričvršćen za zid. To nikada ne treba gubiti iz vida.

U Americi inače, svake godine više od 25.000 mališana završi u bolnici usled povreda koje su zadobili kad je na njih pao neobezbeđen komad nameštaja. I na svake dve nedelje, jedno od te povređene dece umre od posledica povreda, a ta statistika upravo je ono što je motivisalo roditelje ovih dečaka da video objave na društvenim mrežama. Ne kao „jao, dajte nam lajk“, nego kao upozorenje.

Izvor: BBC, Alex video

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Voljenom pesniku Miki u čast
Nikola Jokić prema čuvenoj Tv mreži ESPN u vrhu NBA!

Kategorije

Izbornik