Najnovije

Maja Radu, somborska novinarka nagrađena prestižnim priznanjem na 27. INTERFER-u

 

  • Somborska novinarka Maja Radu nagrađena je učesnica prestižnog, 27. po redu INTERFER-a. U kategoriji novinska reportaža, Maji je nakon što je ušla u najužu selekciju, u jakoj konkurenciji pripalo 3. mesto za reportažu pod nazivom „Kad si u braku s nekim ko nije naš“, koju je napisala za jedan od najpoznatijih svetskih medija, Dojče vele-DW

– Vojvodina je multikulturalna sredina, Sombor je poznat po tome. Ljudi žive u mešovitim zajednicama dugi niz godina. Uz tradiciju, različitu kulturu, prevazilaze stereotipe – koji su u nekim porodicama – nažalost, još uvek prisutni. Odatle i inspiracija za reportažu Dojče Vela (Deutsche Welle), “Kada si u braku sa nekim ko nije naš” – izjavila je Maja Radu posle dodeljivanja nagrada u petak, 14. oktobra u Udruženju Novinara Srbije UNS, u Beogradu.

Maji je priznanje uručio poznati, popularni srpski i jugoslovenski književnik, Pero Zubac, pesnik, scenarista, novinar, autor više od pedeset knjiga poezije i dvadeset antologija jugoslovenskog i svetskog pesništva.

Internacionalni festival reportaže i medija – INTERFER Zlatna NIKA 2022. okuplja od 14 – 17. oktobra 2022. autore najboljih reportaža, laureate, dosadašnje pobednike i brojne prijatelje festivala na jednom mestu, u srcu Beograda, kako bi afirmisali najviše vrednosti koje reportaža donosi medijima danas. Dela koja svojom hrabrošću, originalnošću i društvenim uticajem zaslužuju medijsku pažnju, prezentovana su i nagrađena na festivalu. Autorima najboljih reportaža među kojima i Maja Radu, uručene su nagrade, povelje i statua Zlatna Nika 2022.

Kompletnu nagrađenu reportažu Maje Radu pod veoma simboličnim naslovom, „Kad si u braku s nekim ko nije naš“, možete da pročitate na sledećem linku:

https://www.dw.com/sr/kad-si-u-braku-s-nekim-ko-nije-na%C5%A1/a-60332594

Novi Radio Sombor, Udruženje ‘PODIUM’, i granski sindikat GS KUM-Kultura, umetnost, mediji ’Nezavisnost’ najsrdačnije čestitaju dobitnici ovog visokog medijskog priznanja. Višegodišnji njen trud, struka, marljivost, posvećenost i posebno duša, dobijaju i na ovaj način svoju stvarnu potvrdu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Tagovi: , ,

Povezani članci

Novi Sad: Na Sajmu sporta Antonija Nađ Kosanović, Zoran Bojić i Miloš Aleksić reprezentovali Grad Sombor
Susret kolekcionara će u Apatinu začiniti oktobar

Kategorije

Izbornik