Estrada

Lu Dedić se odlučila za muzičku karijeru po ugledu na svoju slavnu porodicu

Fotografije: Filip Kovačević

  • Porodica Dedić-Novak zvanično je dobila još jednog muzičara. Talentovana i mlada Lu Dedić, ćerka džez pijaniste Matije Dedića, prvo je oduševila izvođenjem pesme „Zadnji sati ljeta”, autora Tvrtka Hrelca i Kristijana Beluhana, objavljene na poslednjem Matijinom albumu „Ladies”, a sada odlučila je da se predstavi pesmom „Prava stvar“. Iako pre dve godine nije želela da se eksponira medijima i na očev nagovor snimila pesmu i time mu ispunila želju, očigledno je muzika zarazno uticala i u njenom slučaju, a kako i ne bi kada je bila čitavog života okružena muzičkim legendama

Za razliku od Arsena Dedića, čija diskografija i autorski opus prevazilazi jedan muzički žanr, dive Gabi Novak, koja je ostavila trag u zabavnoj muzici, džezu i kajkavskoj popevki, Matije, koji je pomerio granice džez izvođenja, Lu Dedić je odabrala pop stil. Producent i autor pesme „Prava stvar“ je Silvio Pasarić, u čijem je studiju Sipa Lu snimila novu pesmu.

  • Pesma je nastala neplanirano i nije rezultat neke posebne odluke. Silvio i ja dugo radimo zajedno, snimila sam sa njim i kad sam bila dete, uvek smo se odlično slagali profesionalno i privatno, tako da mi prijatno raditi sa njim. Pesma nije proizvod odluke tipa ‘idemo da snimamo za objavljivanje’, jednostavno – uradili smo šta smo želeli i dopao nam se rezultat, a nakon ponude diskografska kuća Croatia Records je odlučila da je objave. Moje interesovanje za muziku je veoma široko i ne mogu da odredim kom žanru sam najsklonija. Što se tiče muzike, um mi je uvek što je moguće otvoreniji. Svaki dan istražujem muziku različitih žanrova i različitih era i uživam u tome“ – objasnila je Lu.

Lu Dedić je pre nekoliko meseci na Matijinom autorskom koncertu u ZKM-u oduševila publiku uživo izvođenjem pesme „Zadnji sati ljeta”. Sedeći na stolici pored oca i uz njegovu sigurnu klavirsku pratnju, ovaj nastup bio je najemotivniji deo večeri velikog koncerta kojim je Matija Dedić obeležio dvadeset pet godina postojanja svog trija i pedeset godina života.

  • Bio sam tužan što Lu nije išla u srednju školu posle osnovne muzičke škole. Mnogo ljudi mi je govorilo da ne brinem i da će se Lu jednog dana vratiti muzici. Upravo to se desilo, pa sam sada neopisivo srećan i ponosan. Za moju podršku i uvek može da računa na savet – rekao je Matija Dedić.

Poslušajte pesmu:

tel: 011 3225 362
——————————————————————————————————————————————-

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Parni Valjak feat. Igor Drvenkar – Bogati će pobjeći na Mars
Josipa Lisac autorka nove pesme – „A gdje si ti“

Kategorije

Izbornik