Kultura

Likovna grupa 76: Izložba radova članica po vlastitom izboru na Dan žena u Gradskom udruženju penzionera Sombor

 

  • U utorak 8. marta, u 11 časova u prostorijama Gradskog udruženja penzionera Sombor ULS „Likovna grupa 76“ organizuje izložbu svojim članicama povodom Međunarodnog dana žena

Udruženje likovih stvaralaca „Likovna grupa 76“ Sombor godinama svojim članicama, povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, priprema i organizuje izložbu njihovih radova po vlastitom izboru. Ove godine, domaćin izložbe je Gradsko udruženje penzionera Sombor, u svojim prostorijama, na adresi Venac Petra Bojovića 20.

– Naša manifestacija je zajednička, sa ciljem podsećanja na obeležavanja Dana žena, majki, sestara, na dane sećanja večite borbe za prava žena – napisao je osim ostalog, u lepo pripremljenom katalogu koji objedinjuje prikaze 24 postavljena umetnička rada, Zdravko Borojević, predsednik Udruženja.

Šta reći o radovima pogotovo danas… lepi, uzbuđujući, muzika i pesma na platnu stvorena u dušama koje su o nekom, nama vodile brigu, čekale, ispraćale, opremale… uvek su bile uz nas i sa nama. To je skup radova uljem, akrilom, akvarelom, pastelom, darujući nam pejzaže, mrtve prirode, figure, apstrakcije…

Dragim koleginicama, prijateljima i posetiteljkama izložbe srećan Dana žena, a koleginicama još puno ovako lepih predstavljanja građanima Sombora! – stoji još u Borojevićevoj poruci, a mi se pridružujemo istom lepom mišlju i čestitkama, prateći izložbu i izveštavajući o njoj na našem portalu i u internet programu Novog Radio Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Predstava za decu „Veliki svet male Zoe“
Alice in WonderBand: Koncerti u Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Banjaluci

Kategorije

Izbornik