Obrazovanje

Lazar Zubović, đak generacije – Srednja tehnička škola, 23. stipendista Grada Sombora

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, danas je u Velikoj sali Skupštine grada Sombora priredio svečani prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola za proteklu školsku 2022/2023. godinu

Gradonačelnik je tradicionalno čestitao učenicima na postignutim izvanrednim rezultatima, istakavši da se učenje i rad isplate i da je staza znanja jedini siguran put ka uspehu. Sombor, rekao je, kroz dugu i bogatu istoriju, ima nastavni kadar i đake koji ga na najbolji mogući način predstavljaju i promovišu.

  • Vi ste bogatstvo i ponos našeg grada. Želim vam da, sa radošću i lakoćom, nastavite da razvijate vaše talente, upišete najbolje škole i fakultete, osvajate znanjem i pameću, i željno se vraćate u naš Sombor, koji je više od tri veka svetionik kulture i obrazovanja na našim prostorima – naglasio je gradonačelnik Antonio Ratković i čestitke jednako uputio i roditeljima, čija podrška i snaga jesu najveća motivacija i rezultat uspeha njihove dece, kao i nastavnicima i profesorima, čija uloga u obrazovanju svakog mladog čoveka je od izuzetnog značaja. Između ostalog, gradonačelnik je istakao da je izuzetno ponosan što Grad Sombor ima profesore koji uz negovanje znanja i talenta, ne zaboravljaju da je njihov najveći zadatak da kod dece pobude i razviju ljubav, kao i strast prema učenju, sticanju novih znanja i veština.

„Ulaganje u obrazovanje i školstvo je na visokoj lestvici naših prioriteta, što dokazuje i činjenica da je petina budžeta Grada opredeljena za oblast obrazovanja. Nastavićemo i u narednom periodu intenzivno da radimo i ulažemo, sa ciljem da budemo Grad za primer drugima“, naveo je gradonačelnik.

Đaci generacije osnovnih škola su: Veljko Galović – Osnovna škola „Avram Mrazović“ Sombor, Marija Šijačić – OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor, Jovana Trkulja – OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, Marko Knežević – OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, Tamaš Kanjo – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Sombor, Luka Vulin – OŠ „Aleksa Šantić“ Aleksa Šantić, Veljko Rajačić – OŠ „22. Oktobar“ Bački Monoštor, Isidora Vunjak – OŠ „Ognjen Prica“ Kolut, Tamaš Ivan Pešti – OŠ „Kiš Ferenc“ Telečka, Nemanja Štalman – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Bezdan, Martin Pozder – OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Svetozar Miletić, Lana Abić – OŠ „Branko Radičević“ Stapar, Milica Kužet – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Stanišić, Marta Poljak – OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, Kristian Dobi – OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplja, Mihaela Rica – OŠ „Moša Pijade“ Bački Breg i Miša Orlić – ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sombor.

Učenici generacije srednjih škola su: Dijego Milutinović – Srednja poljoprivredno prehrambena škola, Vedran Bajić – Gimnazija „Veljko Petrović“, Nađa Nedeljkov – Srednja ekonomska škola, Una Ognjenović – Srednja škola „Sveti Sava“, Nikola Radmirović – ŠOSO „Vuk Karadžić“, Lazar Zubović – Srednja tehnička škola, Jovana Knezi – Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“, Filip Vidanović – Muzička škola „Petar Konjović“.

Priznanje najboljeg među najboljima pripalo je Lazaru Zuboviću, učeniku generacije Srednje tehničke škole Sombor. Ovim priznanjem Lazar postao 23. stipendista Grada Sombora.

Kao i pređašnjih godina, đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sombora nagrađeni su za svoj uspeh. Učenici generacije osnovnih škola dobili su plakete grada i novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara, dok su veliki maturanti, đaci generacije srednjih škola, osim plaketa sa grbom Grada Sombora, dobili i novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara.

Takođe, Kolo srpskih sestara pripremilo je i ove godine poklon knjige za najbolje učenike srednjih škola, a prisutne je pozdravila predsednica udruženja Natalija Olujić.

Svečanom prijemu prisustvovali su i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave Goran Todorić, direktor Centra za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Somboru Milan Stakić, direktori škola, nastavnici, kao i roditelji nagrađenih učenika.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Univerzitet u Beogradu: Srećno svim kandidatima posle prvog upisnog roka!
Prvaci somborskog „Avrama“ nagrađeni na novom prestižnom konkursu

Kategorije

Izbornik