Kultura

Kulturni centar LAZA KOSTIĆ Sombor: Umetnički festival studenata ‘Art okupacija’

 

  • U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor pokrenuo je 2017. godine autorski projekat idejnog tvorca, Mihajla Nestorovića, sadašnjeg upravnika Pozorišta mladih Novi Sad, Umetnički festival studenata “Art okupacija“. Ovogodišnje izdanje festivala biće održano 26. avgusta i u sklopu umetničkog programa okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i filmske reditelje

Studenti će tog dana, “okupirati” Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, likovnim performansima. Osim bogatog programa namenjenog publici, proticaće i programi edukacije za učesnike festivala koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Ovogodišnja “Art okupacija” biće održana na Trgu Svetog Đorđa, u Atrijumu Gradske kuće u Somboru, te u dvorištu Gradskog muzeja Sombor i Kabareu Narodnog pozorišta Sombor, u terminu od 18 do 23 časa i u ukviru nje, Somboru će se predstaviti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu sa Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, studenti glume iz Prištine i studenti Sinergija univerziteta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

GRADSKI MUZEJ Sombor: Izložba poznatog subotičkog fotografa Augustina Jurige
Kulturni centar Laza Kostić: SOMBORSKI SALON 2022

Kategorije

Izbornik