Kultura

Kulturni centar Laza Kostić Sombor: Predstava za decu „Veliki svet male Zoe“

 

  • U subotu, 7. maja u 17 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Veliki svet male Zoe“, Udruženja „Beo tim“ CO Porodice Dimić

Karte po ceni od 300 dinara dostupne su u prodaji radnim danima, u terminu od 10 do 13 časova, na Vencu Radomira Putnika 2, ili na dan predstave od 16 do 17 časova, podsećaju domaćini, u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor.

Predstava je nastala u saradnji sa Kulturnim centrom Krupanj, a u Beogradu je na redovnom repertoaru pozorišta „Pan teatar“. U predstavi igraju beogradski glumci Petar Mihailović (igrao u serijama „Tajne vinove loze“-lik Bore,“ Crveni mesec“-Dragiša, „Aleksandar od Jugoslavije“-Petar Živković…), Tijana Janković, Aleksandra Đurić (koje dugi niz godina uspešno igraju u beogradskim dečijim pozorištima i rade sa decom).

O predstavi ukratko: Jedna sasvim obična devojčica Zoe se bori sa pubertetom i onim što on nosi. Da li se zaista bori? Da li će uspeti da se izbori? Da li samo treba da se prepusti? Kako da poveruje u sebe?

Na njenom specijalnom mestu, na tavanu njene kuće ona mašta i sanjari, plače i smeje se, pleše i gleda u zvezde. A onda, njeni pra pra pra pra pra baka i deka, Karanfila i Života, izlaze iz slike, koja stoji na tom tavanu mnogo godina, zaustavljaju vreme… i kreće akcija, igra, sanjarenje, strah, maštanje. Oni će pokušati da joj pomognu da zavoli sebe, da poveruje u sebe, da postane hrabra, ali i da ostane to što je, jednostavno Zoe… Da li će i uspeti i kako ?!

Tekst i režija: Aleksandra Đurić, muzika: Novak Ašković.

Igraju:

Zoe – Tijana Janković,

Baka Karanfila – Aleksandra Đurić,

Deka ŽivotaPetar Mihailović.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor: Marina Brnja potpisuje novo kapitalno bibliotečko izadavačko delo
Promocija Sabranih dela Mira Vuksanovića

Kategorije

Izbornik