Kultura

Kulturni centar Laza Kostić Sombor: Predstava za decu „Tri praseta“ – sačuvajmo dete u sebi

 

  • U subotu, 21. maja u 17 časova, u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, biće prikazana predstava „Tri praseta“, Pozorišta “Čarapa” iz Beograda

Reč pisca: Priča ο tri praseta je odavno dobro poznata i obavezna „početna lektira“ za decu. Prijemčiva i toliko šarmantno jednostavna da joj boš zbog toga nije neophodno osavremenjavanje da bi opstala u konkurenciji modernih „tehno-bajki“. Naprotiv! Ova predstava poštuje upravo tu jednostavnost, čuva dobro poznate lajt-motive i dodaje još po neki lik, καο što, na primer, Beli zec i Šarena lopta, igrajući se „Tri praseta“, otkrivaju pouku priče.

Reč reditelja: IGRA. Poput ljubavi – čarobna. Nezamenjiva. Jedinstvena spona sa maštom, sa drugima, sa detinjstvom, sa najboljim u nama. Ko odraste a sačuva u sebi dar da ume da se zaigra, ko sačuva DETE U SEBI, neizmerno je bogat. Mi se igramo lutkama. Kao i deca. Ako nam se deca budu pridružila u našem „zaigravanju“, ako nas na trenutak puste u svoj svet, mi ćemo biti srećni. Zato, HAJDE DA SE IGRAMO TRI PRASETA !! Uz ovu,ali i sve ostale predstave u ČARAPI, deca se uče pravim vrednostima u životu, ali i u umetnosti. Predstava traje 40 minuta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Пoклoн Дejaнa Toмићa Грaдскoj библиoтeци „Кaрлo Биjeлицки“ Сомбор
GB Karlo Bijelicki Sombor: 7. Somborski književni festival

Kategorije

Izbornik