Najnovije

Kula, sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga: Zaključci o najvažnijim vitalnim pitanjima infrastrukture na čitavom području regije

 

  • U četvrtak, 18. avgusta u prostorijama Opštinske upave Kula održana je sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga kojom predsedava načelnik Okruga Goran Nonković

Na sednici su od strane članova Saveta predstavljeni izveštaji o aktuelnim infrastrukturnim projektima na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga čiji su nosioci jedinice lokalnih samouprava. Načelnik Okruga Goran Nonković izvestio je o statusu i aktivnostima u vezi sa planskom i projektno tehničkom dokumentacijom brze saobraćajnice, deonice od graničnog prelaza Bački Breg do administrativne granice između opština Kula i Vrbas, zatim o projektu nautičkog turizma i marine, primeni Uredbe o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama i posledično oformljenja lučkog područja i međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu kod Bezdana, na lokaciji kod Muzeja Batinske bitke.

Takođe, Nonković je detaljno precizirao o daljem unapređenju putničkog železničkog saobraćaja na deonici Sombor – Vrbas – lokalna pruga broj 307. Nakon izlaganja zaključeno je da svaki projekat, bez obzira koja od jedinica lokalnih samouprava je nosilac – ima pozitivne refleksije na ostale samouprave na teritoriji Okruga.

Prisutni su upoznati i sa fazom u kojoj se nalazi JKP „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“. Izvestilac o ovoj temi je bio direktor tog javnog komunalnog preduzeća Miroslav Kovačić koji je podvukao da je Evropska banka za obnovu i razvoj, kao finansijer ovog projekta vrednog 34 miliona evra, angažovala konsultanta čiji je zadatak da pripremi dokumentaciju za javnu nabavku za izvođača radova. Očekuje se da to bude početkom naredne godine, a da radovi otpočnu u toku aprila-maja 2023.

Sedinici su prisustvovali i u radu učestvovali svi članovi Saveta, rukovodeći, načelnik ZBUO Goran Nonković, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać i zamenica predsednika Opštine Odžaci Dejana Salaj, i kao što je navedeno direktor Javnog komunalnog preduzeća „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“ Miroslav Kovačić.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Saniran plafon u Galeriji KULTURNOG CENTRA LAZA KOSTIĆ u Somboru
Izrazimo humanost / Crveni krst Sombor: Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi za nastradalu sugrađanku

Kategorije

Izbornik