Najnovije

Kula: Plivanje ponovo u modi

 

  • Mnoštvo generacija svoje prve plivačke korake učilo je na bazenu u okviru Rekreacionog centra u Kuli. Sa gašenjem, najpre „Kulskih štofova“ koje je bilo vlasnik, a nedugo zatim i Rekreacionog centra, a samim tim i bazena, najmlađi sugrađani su bili primorani da u okolnim mestima idu na časove plivanja

Ipak, plivanje je opet u modi, a neplivači su opet tu gde treba da budu, u Kuli, i to na impozantnom plivačkom kompleksu na „Vašarištu“.  Jovan Vasiljević, instruktor plivanja sa višedecenijskim iskustvom, ne krije svoje zadovoljstvo što opet ima priliku da uči najmlađe čarima plivanja i izrazio je očekivanja da će ova škola plivanja biti praksa i u godinama koje dolaze:

  • Posle dvanaest godina smo opet na našem omiljenom mestu, na bazenu. Ovo je stvarno jedno predivno mesto i bazeni su odlični, voda je ispravna, bistra i čista. Imamo veliki odziv neplivača koji su, moram da kažem, veoma uspešni u plivanju, položili su juče ispit, tako da sam prezadovoljan. Učenje plivanja je moja ljubav, tako da mi je veliko zadovoljstvo da posle dugo godina opet radim sa decom. Upisali smo stotinak dece, dok je u ovoj grupi kod mene njih 29 i svi su uspešno položili.

Upis druge grupe počinje danas i nadamo se da će se ovaj trend uspeha nastaviti – podvlači Jovanović i pojašnjava:

  • Ima naznaka plivačkog talenta kod njih, a izdvojio bih malog Erdeljija koji ima odličnu leđnu tehniku. Ne čudi me što je ogroman afinitet prema plivanju prisutan, jer je Kula oduvek bila rasadnik plivačkih talenata. Vihor vremena i bizaran splet okolnosti doveli su do toga da Kula ostane bez bazena. Ipak, jedan bazen je lepa uspomena, a drugi, ovaj današnji, zahvaljujući voljnom momentu i ogromnom radu i trudu lokalne samouprave, objekat za ponos i mesto okupljanja svih onih kojima je plivanje u srcu, makar na rekreativni način.

Rekordna posećenost i ogromna količina pozitivne energije dokaz su sreće i oduševljenja što kulska lokalna sredina opet ima bazen i što će neki novi klinci moći da se podiče diplomom stečenom ovde, u njihovom mestu, u Kuli.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Odžaci: Radovi na krpljenju udarnih rupa
Apatin, ne propustite: Avgust u znaku žurki mladih ali i tradicionalnih događaja – Romska noć

Kategorije

Izbornik