Sport

Krosminton – Sombor Open 2022: JERKOVIĆU DVE TITULE U SOMBORU

 

  • Boris Jerković osvojio je dva zlata na subotnjem Sombor Openu u krosmintonu. Domaći SBK Speeder bio je najuspešniji klub sa deset osvojenih odličja

Deveti Sombor Open održan je na sportskim terenima Sokolskog doma a učestvovali su takmičari iz Srbije i Mađarske iz ukupno sedam klubova. Najuspešniji takmičar na turniru bio je Boris Jerković koji je osvojio titule i u pojedinačnoj seniorskoj kategoriji, kao i kategoriji parova sa Alidom Jerković.

Alida je osim uspeha u parovima osvojila i bronzano odličje u pojedinačnoj kategoriji. U istoj kategoriji, Simana Matković je porazom u polufinalu podelila bronzu, dok je najuspešnija Somborka ovoga puta bila mlada Katarina Blažev.

Katarina je kao najmlađi takmičar u seniorskoj kategoriji jedini poraz pretrpela u finalu od Mađarice Gerber, veteranske svetske prvakinje. Katarina je stigla i do srebrne medalje u kategoriji juniorskih parova u kombinaciji sa Selenom Stojačić.

U kategoriji veterana, srebrno odličje osvojio je Željko Banić. U pionirskoj kategoriji, dvojica Somboraca su osvojila medalje, Uroš Lukač srebro a Branislav Banić bronzu. Njih dvojica su igrajući juniorske parove podelili treće mesto.

Ovo je bila poslednja provera za takmičare somborskog kluba pred Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem juna i početkom jula u Zagrebu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pretpoziv na 25. jubilarni Internacionalni karate turnir Igor Anđelković
Somborske Inannice zapažene na festivalu dečjeg stvaralaštva „Na krilima detinjstva“

Kategorije

Izbornik