Sport

Krosminton: Alida i Boris trijumfovali u Sloveniji

 

  • Alida i Boris Jerković osvojili su Slovenian Open u pojedinačnim veteranskim kategorijama. Srebrno odličje osvojili su u kategoriji mešovitih parova

Prethodnog vikenda u gradu Radeče održan je petnaesti Slovenian Open, međunarodni turnir u krosmintonu serije 500 bodova. Četvoro takmičara somborskog krosminton kluba nastupilo je i osvojilo odličja. Najmlađi član bila je Milica Jerković koja je nastupila u kategoriji do 12 godina, gde je podelila treće mesto. Uroš Lukač je nastupio u kategoriji pionira i osvojio drugo mesto. Poražen je tek u finalu od domaćeg takmičara Šušteršiča. On je nastupio i u kategoriji seniorskih parova sa Davidom Tutucem iz Mađarke i podelili su treće mesto. Alida i Boris Jerković trijumfovali su u pojedinaćnim veteranskim kategorijama, dok su u kategoriji mešovitih parova poraženi u finalu od Slovenaca Keber/Jovan.

Takmičari SBK Speeder su u završnici priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u krosmintonu koje će u prvoj sedmici jula biti održano u Mađarskoj. U okviru priprema za najvažnije takmičenje u sezoni, somborski klub organizovaće međunarodni turnir Sombor Open 29. juna na šljaci Teniskog kluba ŽAK, na kojima se očekuje nastup najboljih srpskih, bugarskih i mađarskih igrača.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

3. Rzav Challenge – Trka sa preprekama u Arilju
Kajak klub Sombor krupnim zaveslajima grabi napred

Kategorije

Izbornik