Sport

Kristina i Đorđe se pozlatili na Kupu Srbije, još 4 medalje za KK Somborac

 

  • Kup Srbije za kadete, juniore i seniore okupio je takmičare iz 90-ak klubova Srbije koji su stekli pravo nastupa kvalifikacijom na regionalnim kupovima. Kup je održan u Novom Bečeju u subotu 6. maja, u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine

Za Karate klub ’’Somborac’’nastupilo je petoro takmičara – i osvojeno je ukupno 6 medalja u izuzetno jakoj kadetskoj konkurenciji: dve zlatne, 1 srebrna i 3 bronzane.

U pojedinačnoj konkurenciji izvođenja kata šampioni Kupa Srbije postali su Kristina Kosanović i Đorđe Hristov, koji se okitio i bronzanom medaljom u apsolutnoj klasi.  Srebrnu medalju osvojila je Lana Krizmanić, a bronzanu Jovan Mirković.

U ekipnoj kadetsko-juniorskoj konkurenciji bronzanu medalju osvojio je i kata tim u sastavu: Kristina Kosanović, Lana Krizmanić i Jana Mijatović.

Stigla je u međuvremenu i informacija da je u konkurenciji 90-ak klubova, po broju osvojenih medalja u disciplini kate Karate klub Somborac na prvom mestu, ispred klubova Borac iz ČaČka i Radničkog iz Kovina.
To je jako lepa vest i još jednom potvrđuje dominaciju Karate kluba Somborac u katama na nivou Srbije – ne kriju zadovoljstvo u klubu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Internacionalni Dunav kup u Beočinu poligon za nove tri medalje KK Ravangrad
Kristian Dobi viceprvak na Prvenstvu Mađarske

Kategorije

Izbornik