Višejezično

Könyvadomány

* Magyarország Kormányának, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, és a Magyar Nemzeti Tanácsa közreműködésével – a 2021-es év a nemzeti újrakezdés éve jegyében 63 kiadványt, könyvet ajándékozott a zombori „Karlo Bijelicki“ Városi Könyvtárnak. A könyveket a polgárok kézhez kaphatják a belvárosi könyvtárban és a könyvtár bezdáni kihelyezett fiókkönyvtár részlegben
 
A könyvtárhoz elküldött levélben a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Hajnal Jenő többek között kiemelte a könyvtárakat, mint a közösség számára fontos helyet, a baráti kapcsolatok megerősítésének és a fiatalok tudásszintjének fejlesztési helyszíneként megjelölve.
Emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a „Karlo Bijelicki“ Városi Könyvtár a 2020 évzáró jelentésében is közzétette, hogy 382 457 könyvet vezetett be a gyűjteményében, ebből 285 428 cím szerb nyelven, 66 517 magyar nyelven és 26 459 más nyelvű kiadványokat. A könyvadomány átvétele alkalomból a könyvtár hálás az adományozóknak a magyar nyelvű könyvek gyarapításáért, és rámutat arra, hogy az ilyen adományok nagyon fontosak minden felhasználó számára.
Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je sufinansirao projekat „Svi jezici – jedno blago“ aplikanta Udruženja „Podium“ putem medija Novog Radio Sombora na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva. 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Потсетување за новите генерации со верување дека ќе продолжи: СРМА – Активни културни размени Србија Македонија
Најголем македонски празник, ИЛИНДЕН!

Kategorije

Izbornik