Ekonomija

Kolut dobio pijaću vodu

 

  • Svečanim presecanjem vrpce na novoizgrađenom dovodniku vode za naseljeno mesto Kolut, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, danas je, zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđem Zorićem, direktorom JKP „Vodovod“ Bezdan Dejanom Kubatovim i predstavnicima Saveta Mesne zajednice „Kolut“, zvanično otvorio dotok pitke vode stanovnicima Koluta, puštajući je u opticaj

Vodosnabdevanje pijaćom vodom naseljenog mesta Kolut je uspešno izvedeno kroz završene radove izgradnje dovodnika od naseljenog mesta Bezdan do naseljenog mesta Kolut. Dovodnik je izgrađen u dve faze, ukupne dužine od 4170 metara. Prva faza radova je završena u toku 2022. godine, u dužini od 3,2 kilometra, dok su u drugoj fazi radovi okončani proteklog meseca, u dužini od 970 metara.

  • Izgradnja cevovoda predstavlja značajan projekat, čiji je izvođač JKP „Vodovod“ Bezdan, a nakon ovih grubih radova izvršena je faza završetka crpne stanice, odnosno buster pumpe u crpnoj stanici koja vrši pojačanje pritiska vode u Kolutu što je predstavljalo i najveći deo poslova ovog projekta – objasnio je direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dragan Kubatov i precizirao: – Kompletne analize i probni radovi čitavog projekta su završeni čime je stanovnicima Koluta značajno olakšan svakodnevni život jer u prethodnom periodu voda apsolutno nije bila dobra i koji zbog toga izražavaju veliku zahvalnost Gradu Somboru.

Gradonačelnik Antonio Ratković je izrazio zadovoljstvo završenim projektom u korist stanovnika Koluta i podsetio:

  • Pre neke tri i po godine, završili smo ovde postrojenje za hiperhlorisanje, a od prošle godine smo krenuli u izgradnju dovodnika od fabrike vode iz Bezdana ka Kolutu. Kompletan projekat koji iznosi 42 miliona dinara, finansirao je Grad Sombor, a radove je izvodilo JKP „Vododvod“ Bezdan i iskoristio bih priliku da im se javno zahvalim što su u svim rokovima završili ove radove i što smo zajedno danas, direktor i ja imali priliku da svečano pustimo u pogon ovo postrojenje i da stanovnici Koluta dobiju ispravnu pijaću vodu, a i do kraja avgusta očekujemo da i stanovnici Doroslova dobiju pijaću vodu iz buster stanice iz Stapara. Ovo su jako bitne investicije i svakako da se mi, kao Grad, tu nećemo zaustaviti. Pripremamo projektno -tehničke dokumentacije i za ostala naseljena mesta i očekujemo i u narednim godinama da će se velika sredstva iz budžeta Grada, a i iz Pokrajinske vlade ulagati u vodosnabdevanje i to nama svima treba da bude prioritet jer svi stanovnici zaslužuju da imaju pijaću vodu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Izmena režima saobraćaja u Monoštorskoj ulici u Somboru
Počelo prijavljivanje za premiju za mleko za II kvartal

Kategorije

Izbornik