Kultura

KC Laza Kostić Sombor: Predstava “Zoran Radmilović”

 

  • Povodom rođendana velikog srpskog glumca, Zorana Radmilovića, 11. maja, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor ove godine organizuje prikazivanje predstave „Zoran Radmilović“, u izvođenju glumca Ivana Tomaševića, s početkom u 20 časova

Ovo je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart, glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Sama ideja o postavci ove monodrame je potekla od Dragana Begovića producenta na RTS-u. 2011. godine je snimljen igrano dokumentarni film “Zalažem se za laž” po istoimenoj knjizi Ane Radmilović, ćerke Zorana Radmilovića, a po Zoranovim tekstovima. Uloga Zorana Radmilovića je dodeljena Ivanu Tomaševiću a režija Andrei Adi Lazić. Tokom priprema i snimanja filma, producent Dragan Begović je izložio ideju da se uradi i monodrama o Zoranu Radmiloviću.

Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na Blagajni Kulturnog centra već od 3. maja.

Radno vreme Blagajne:
Utorak i sreda: od 10:00 do 13:00
Četvrtak, petak i subota: od 15:00 do 20:00

Telefon za rezervacije: +381 69 5622560

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Programi u somborskoj Biblioteci
Rasuti umovi – najčitanije u somborskoj Biblioteci

Kategorije

Izbornik