Kultura

KC Laza Kostić Sombor: Predstava “Ozdravila lisica”

 

  • Predstava „Ozdravila lisica” pozorišta “Maximus Art” iz Beograda, prikazivaće se u “Fabrici snova”, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u subotu, 2. aprila, s početkom u 17 časova. Karte po ceni od 300 dinara mozete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od ponedeljka 28. marta, u terminu od 10:00 do 13:00 časova, kao i na dan predstave, od 16:00 časova, kažu domaćini, u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor

Radnja ekološke predstave smeštena je na pusto ostrvo, na kojem već neko vreme živi naša junakinja lisica. Na ostrvu joj se priključuju dva šumska bića (Javor i Breza) koje je šuma poslala kako bi vratili lisicu tamo gde joj je dom. Lisica se polako menja i počinje da shvata šta znači i koliko joj nedostaje život u zajednici – šumi.

Predstava govori o tome kako svako od nas ima svoje mesto u društvu, kao i kako su humanost, poštenje, požrtvovanje, ljubav i smeh, jedine prave vrednosti. Naravno, neizostavni deo predstave su basne koje smo smestili u dramsku formu i tako približili njihovu poučnost deci. Uz duhovit tekst i sjajne glumačke etide, postigli smo to da i osim edukativnog, ova predstava dobije i veoma komični karakter.

U predstavi igraju profesionalni glumci, koji imaju veliko iskustvo u izvođenju dečijih predstava, poznati publici: Željko Aleksić – Gospodin Hrast, Milena Martić – Lisica, Ana Aleksić – Gospođica Breza.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Redovna revizija u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki Sombor
Narodno pozorište Sombor: Zašto je važno obeležiti Svetski dan pozorišta

Kategorije

Izbornik