Sport

Katarina i Selena do titule u Mađarskoj

 

  • Hungarian Open, masters turnir u krosmintonu serije 500 bodova, održan je 3. juna u Šoltu. Osmoro somborskih takmičara je nastupilo i postiglo zapažen uspeh

Selena Stojačić i Katarina Blažev su osvojile turnir u kategoriji juniorskih parova, dok je u istoj kategoriji Uroš Lukač u paru sa Slovakom Ištok Marekom stigao do bronzanog odličja. Selena i Katarina su obe nastupile u kategoriji juniorki (U18). Katarina je poražena u finalu od Slovenke Župevc, dok je Selena poražena od iste takmičarke u polufinalu. U kategoriji kadeta (U16) Uroš je završio turnir bez pobede.

U kategorijama veterana (O40) nastupili su pojedinačno Simana Matković i Stevica Lukač ali bez uspeha. Stevica je igrao i kategoriju parova za veterane sa Slobodanom Jerkovićem i uspeli su da osvoje bronzano odličje. Slobodan je igrao pojedinačno u kategoriji veterana (O60) i ostvario dve pobede i dva poraza što je bilo dovoljno za drugo mesto.

U dve najjače, seniorske kategorije, igrali su Alida Jerković i Boris Jerković. Alida je sa dve pobede i jednim porazom osvojila srebrno odličje, dok je Boris poražen u finalnom meču seniora. Zajedno su nastupali i u kategoriji parova ali su poraženi u četvrtfinalu.

Ovo je bila poslednje takmičenje pred odlazak na Svetsko prvenstvo u krosmintonu, koje će biti održano u Češkoj od 28. juna do 2. jula, a boje Srbije braniće petoro Somboraca.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Denver sa Jokićem do istorijske šampionske titule
Nikola Jokić na hipodromu u Somboru, 22. trka za Pehar grada Sombora i 69. trčanje za probni srpski kasački derbi

Kategorije

Izbornik