Sport

Kad dame u Somboru rasteraju oblake!

 

  • U subotu 1. oktobra održana je najlepša manifestacija u gradu ženska trka – Dame trče, ističu organizatori, članovi Atletsko rekreativno sportskog kluba Somaraton. Sam početak manifestacije obeležilo je veliko nevreme, ali ni to nije sprečilo pripadnice lepšeg pola da istrče svoju trku. Oblaci su se povukli na samom staru trke te je uspešno krenulo sedmo izdanje Dame trče. Osamdesetak najodlučnijih dama trčalo je svojih pet kilometara trasom od kupališta ‘‘Štrand‘‘ Sombor ka ‘‘Tromeđi‘‘ po novoj šetališnoj stazi pored Velikog bačkog kanala. Sombor je ugostio trkačice iz čitave Vojvodine kojima ni oluja nije uspela skinuti osmeh sa lica

Manifestaciji je prisustvovla i članica Gradskog veća za sport, omladinu, decu i zdravstvo, Antonija Nađ Kosanović.

Svi pristuni su svedočili još jednoj trci za pamćenje između dve trenutno najbolje gradske dugoprugašice Tijane Kabić i Damjane Perenčević, obe članice Ark ’’Somaraton’’ SomborKabić je držala tempo i imala vođstvo do pred kraj trke, ali mlada Damjana, koja niže uspeh za uspehom, čuvala je snagu i sprintom u poslednjih pola kilometra napravila nedostižnu razliku i tako ostvarila pobedu u ovogodišnjoj trci. Treće mesto istrčala je Jelena Čortan, članica Arsu ’’Sledi ME’’ Sombor. Četvrta dama bila je Marija Bubalo iz AK Apatin, dok je na petom mestu jedna članica ’’Somaratona’’ Ana Pešić.

U okviru manifestacije ‘‘Dame trče‘‘ održana je i ‘‘Trka za srećnije detinjstvo‘‘ pod pokroviteljstvom i u organizaciji Crvenog krsta Sombor. Stotinak somborskih školaraca od I do IV razreda trčalo je svojih 300 metara uprkos ne baš povoljnim vremenskim uslovima i time su pokazali veliko zanimanje za fizičku aktivnost. Pobednik među dečaima je Vuk Bošković, dok je drugo mesto pripalo Uglješi Kerezoviću, a treće Jovanu Maričić, sva trojica su učenici Osnovne škole ’’Dositej Obradović’’ Sombor. Pobednica u trci devojčica je Nikol Kedveš, Osnovna škola ’Bratstvo Jedinstvo’’ iz Bezdana, dok su na drugom i trećem mestu bile Minja Šnajderbeg i Milica Resanović, obe učenice Osnovne škole ’’Dositej Obradović’’ Sombor. Od učešća i donacija za ’’Trku za srećnije detinjstvo’’ prikupljeno je 9.700,00 dinara koji će biti utrošeni za kupovinu igračaka i nastavnog materijala za dečije odeljenje Opšte bolnice ’’Dr Radivoj Simonović’’ Sombor.

Sedmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ organizovali su Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor u saradnji sa Sportskim savezom Sombora i Gradskom organizacijom srvenog krsta Sombor a uz podršku Sportskog centra ’’Soko’’ Sombor kao i drugih gradskih institucija i privatnih partnera.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

KK Ravangrad sa sve troje učesnika za republičko prvenstvo
Karate klub Somborac: Maksimalnih 5 od 5!

Kategorije

Izbornik