Estrada

Jugoton Croatia Records objavila reizdanje albuma „Vatra“ Lepe Lukić

 

  • Lepa Lukić jedna je od najcenjenijih regionalnih predstavnica narodne muzike koju je publika proglasila kraljicom narodne muzike. Njene pesme obeležile su živote brojnih generacija širom bivše države, a nastupi na koncertima i velikim festivalima nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Jedno od najzapaženijih izdanja Lepe Lukić, album Vatra, u prodaji je kao CD reizdanje sa tri bonus pesme i tekstom urednice Natalije Cajić. Ova ploča zlatnog tiraža svojevremeno je bila veoma popularna, a iznedrila je hitove „Žena bez imena“, „Zenica si moga oka“, „Vatra“, „Ti ne možeš biti moj“ i „Gle skandala“. Svih 10 pesama snimljeno je uz Ansambl Perice Simonovića koji potpisuje i aranžmane, dok su tri bonus numere „Snovi devojački“, „Dok Morava hladna teče“ i „Zašto sruši bračni veo“ objavljene kao singlice pod okriljem izdavačke kuće Jugoton.

„Od izvora dva putića vode na dve strane. Vodili su decenijama i još uvek vode do svih mesta na ovom svetu gde je pesma. Gde su one emocije koje duboko dotiču srca ljudi. Tamo gde su raširene ruke i dobro osvetljeni prizori života. Gde je pozornica na kojoj peva Lepa Lukić. Fenomen o kojem će ljudi uvek pričati. Reći ćemo da je to filmski život ovekovečen pesmama. Ljudima. Dugim i glasnim aplauzima. Emocijama. Cvećem i putićima. Životnim situacijama koje nisu uvek bile lake, ali koje je Lepa znala vešto da prevaziđe. Činilo nam se oduvek da iz njenog života mogu da odu svi, samo zauvek ostaje pesma. Neki životi traju večno. Lepa je žena-pesma. Njene su note oplemenile srca mnogih i zlatnim slovima upisale se u vreme koje će se u svetu narodne muzike zauvek zvati Lepino vreme.“, piše u knjižici izdanja urednica Natalija Cajić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Saturday night fever – featuring Travolta iz Borče Grede u novosadskom kafeu „Frida“
Bilja Krstić & Bistrik Orchestra objavili sjajno etno izdanje „Biljur“

Kategorije

Izbornik