Ekonomija

Jubilarni Međunarodni sajam pčelarstva u Somboru

 

  • U organizaciji Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ Sombor, na čelu sa svojim predsednikom Radomirom Malbaškim, uz podršku Grada Sombora, u subotu 26. avgusta otvoren je jubilarni 30. Međunarodni sajam pčelarstva u ulici Kralja Petra I u Somboru. U ime Grada Sombora, sajam su posetili gradonačelnik Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je poželeo dobrodošlicu svim izlagačima i posetiocima, te uputio srdačne reči podrške i rekao nešto više o samoj podršci pčelarima koju pruža Grad Sombor.

  • Grad Sombor podržava godinama razvoj pčelarstva i drago mi je što smo zajedno sa svim udruženjima plečara ove godine uspeli da raspišemo dva konkursa, jedan je bio namenjen gazdinstvima koja se bave pčelarstvom, a drugi je bio usmeren ka udruženjima pčelara. Mi ćemo nastaviti da radimo zajedno sa udruženjima i pojedincima kako bismo bar u jednom delu poboljšali pčelarstvo u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Ratković, a potom krenuo u obilazak štandova sa organizatorom Malbaškim. Tom prilikom su porazgovarali o unapređenju pčelarstva na području Grada Sombora i saslušali mišljenja i utiske izlagača.

Brojni posetioci su mogli da probaju i kupe proizvode od meda, kao i pčelarsku opremu. Više od 30 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, na štandovima je predstavilo svoje proizvode, a nakon otvaranja sajma, u svečanoj sali Gradske kuće, Janoš Balint, čuveni pčelar iz Zrenjanina, održao je stručno predavanje na temu pčelarstva.

U sklopu Međunarodnog sajma pčelarstva, održana je i izložba cveća, raznih rukotvorina i proizvoda starih zanata.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Попис пољопривреде 2023 и Конкурс за пописиваче – сви важни детаљи
Традиционална медицина по Васи Пелагићу и интеграција модерних пракси

Kategorije

Izbornik