Kultura

Jelena Jovović kvartet za bijenale Likovne jeseni

 

  • Koncert u čast nagrađenih zakazan u subotu 5. novembra u Kulturnom centru “Laza Kostić” a nastupaće Jelena Jovović kvartet. Jelena Jovović je svakako jedna od najistaknutijih evropskih džez umetnica sa našeg podneblja koja je uspela da svojim talentom probije evropske okvire i istakne se kao vokalni solista i autorka i u Americi

Njen album Heartbeat je na plejlistama značajnih američkih i svetskih radio stanica. Po završenim studijama džez muzike u Gracu, Jelena je osnovala i katedru za džez pevanje u Južnoafričkoj republici u kojoj je provela četiri godine.

Nakon povratka u Srbiju dvehiljaditih – predaje džez pevanje u Muzičkoj školi Stanković u Beogradu koja je iznedrila i oblikovala mnoge naše značajne muzičare. Jelena je spiritus movens, svetski putnik i muzičarka koja više od tri decenije pleni svojim muzičkim darom na mnogim internacionalnim binama.

Glasom valera Sare Von i baršuna Bili Holidej ali i modernog pristupa Dajen Rivs je osvojila i mnoga pera muzičkih kritičara koji željno isčekuju Jelenin sledeći album koji je u izradi. U njenom džez kvartetu sviraju: Aleksandar Bahun – klavir, Fedor Ruškuc – kontrabas i Dušan Ivanišević – bubanj.

Koncert je zakazan sa početkom u 19 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

KC Laza Kostić Sombor: Predstava „Veselo pozorište“
NPS: APLIKACIJA VOLAND stiže u Sombor

Kategorije

Izbornik