Obrazovanje

Iva Vajsenburger učenica somborske Ekonomske škole – Zlatna diploma na Pokrajinskoj smotri recitatora

 

  • Na 53. Pokrajinskoj smotri recitatora pod nazivom “Pesniče naroda mog” koja je održana od 21. do 24. aprila u Obrazovno kulturnom centru Sečanj, Sombor je predstavljalo troje takmičara

U kategoriji srednjeg uzrasta (od V do VIII razreda) nastupio je Miloš Crnčević, učenik OŠ “Aleksa Šantić” iz Alekse Šantića sa nastavnicom Marijom Stakić, koji je kazivao pesmu Biljane Stanojević “Običnim rečima rečeno”, dok su u kategoriji starijeg uzrasta (srednja škola) Sombor predstavljale Staša Zorić sa pedagogom Leom Jevtić u ime Dramskog studija “Sanjari” Sombor, koja je kazivala pesmu Branislava Petrovića “Ja ništa od svega toga nemam” i Iva Vajsenburger sa profesoricom Jelisavetom Mandić, učenica Srednje ekonomske škole Sombor, a ona je kazivala pesmu Vladislava Vojnovića “ U hodu, kasu, galopu”.

Žiri smotre radio je u sastavu Predrag Momčilović, glumac i profesor na AUNS, Ana Leskovac, glumica, Agneš Rafai Telečki, glumica i stručni saradnik na AUNS, Amalija Kovač, glumica i novinarka i Danijela Radu, profesorka.

Učenici Srednje ekonomske škole Sombor, Ivi Vajsenburger, dodeljena je Zlatna diploma i time se ona plasirala na Republičku smotru recitatora koja će biti održana u Valjevu sredinom maja.

Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor zahvaljuje se svima koji su predstavljali Sombor na Pokrajinskoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”, i želi im puno sreće i uspeha u daljem radu.

Posebnu čestitku upućujemo učenici Ivi Vajsenburger za njen veliki uspeh sa željom da nastavi da niže uspehe – ističu u ovoj somborskoj ustanovi kulture.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Pedagoški fakultet Sombor: Izložba The essence of art and life kineskog umetnika Yao Liyong-a
Saradnja između SEŠ i Suda u Somboru biće ozvaničena Protokolom o saradnji

Kategorije

Izbornik