Najnovije

Ispunjeni štrajkački zahtevi novinara Somborskih novina. Novine sutra normalno izlaze

 

  • Napisala je kratko – što smo izvukli u naslov – na svom fejsbuk profilu, kao i u poruci kolegama u drugim medijima, Danijela Aksić Mirčeta, predsednica Štrajkačkog odbora i novinarka Somborskih novina

Aksić Mirčeta je istovremeno i jedina u radnom odnosu na određeno vreme među jedanaestoro zaposlenih u jedinom somborskom opštinskom lokalnom novinskom glasilu, čiji je prvi broj objavljen podsetimo, 28. maja 1954. godine. Ugovor joj na naše pitanje, ističe 30. juna ove godine. Svih ostalih četvoro novinara i šestoro u marketing službi, eko birou i opštim poslovima zaposleni su na neodređeno vreme.

Kako nam je koleginica Danijela Aksić Mirčeta u telefonskom razgovoru u prepodnevnim časovima istakla, u kolektivu su uporno, i pre i nakon izlaska prethodna broja – kao i uvek petkom, 10. i 17. marta, ali u ova dva slučaja, kao što je poznato na prepolovljenom broju strana, insistirali na bezuslovnom sastanku sa direktorom Somborskih novina Srđanom Vučurevićem zbog neisplaćenih zarada, doprinosa. Naime, posle više odlaganja, sastanak je održan konačno, danas u 11 časova i kako su ispunjeni štrajkački zahtevi a aktuelni su bili: isplata januarske zarade i uplaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko i zdravstveno osiguranje, to će čitaoci pretposlednjeg martovskog petka, 24. marta 2023. ponovo u rukama imati kompletan broj Somborskih novina, na predviđene 32 strane, sa svim informacijama.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somborski većnici odobrili rapisivanje Konkursa za sprovođenje javnih radova u seoskim područjima
Položeni venci na grob Radovana Medića prve žrtve NATO zlikovaca, u 1. Centru za obuku VS i u Parku heroja u Somboru

Kategorije

Izbornik