Najnovije

In memoriam: Miroje Pavličić (1954-2020) +

 

  • Tužna vest od noćas kruži po Somboru, a i šire. Posle duge i teške bolesti umro je Miroje Pavličić, nekadašnji fudbaler i trener somborskog Radničkog. Prošlo je već 11 godina (oktobar 2009) otkako je Miroje doživeo težak moždani udar, i najveći deo ovoga perioda proveo je u postelji, da bi mu pre nekoliko meseci lekari, zbog svih komplikacija, amputirali nogu. Njegovo sportsko srce prestalo je kucati tokom noći sa utorka na sredu u 66. godini života

U somborskom fudbalu ostavio je duboki trag i on je jedan od retkih, koji se sa „buba-marom“ družio neprestano gotovo pola veka. Od rane mladosti počeo je da pika fudbal, prošao je sve selekcije somborskih crveno-belih, igrao je na poziciji beka i ostaće upamćen kao beskompromisni borac u svome klubu. Tokom karijere nastupao je i za somborski PK Sombor, apatinsku Mladost i bukovački Omladinac. Nakon aktivne igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Radio je sa mlađim kategorijama, a paralelno je bio i trener bukovačkog Omladinca, jedno vreme i kupusinačkog Partizana.

Druželjubljiv, uvek vedrog duha, spreman na šalu, Miroje je bio omiljen među drugovima u svakoj sredini, a posebno su ga volele generacije mladih fudbalera iz kadetske i omladinske škole Radničkog.

Radni vek je proveo u somborskoj bolnici na odeljenju traumatologije, gde je ostavio takođe dubok trag, a pamtiće ga mnoge kolege kao vrsnog tehničara, prijatelja i dobrog druga i brojni pacijenti kojima je pomagao u teškim situacijama prilikom svih vrsta povreda.

Poslednji ispraćaj Miroje Pavličića je u subotu, 26. decembra 2020. godine u 14 časova na Velikom Katoličkom groblju u Somboru. 

Novi Radio Sombora i naš izdavač Udruženje PODIUM, kao i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost sa granskim sindikatom Sporta, profesionalnih fudbalera i Kulture, umetnosti, medija, izražavaju najdublje saučešće porodici našeg prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Miroja Pavličićas uz zahvalnost za svaku podršku koju je i nama davao

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

In memoriam: Zoltan Sabo (26. maj 1972 – 15. decembar 2020)
Šok – Zoran Maširević, srpski filmski režiser i producent u Holivudu (Somborac) posle nezgode u kojoj je hvala Bogu dobro prošao, revoltirano: – Izem im Oskare!

Kategorije

Izbornik