Najnovije

In memoriam: Gojko Zeljko, hvala za sve! +

 

  • Sombor je od nedelje, 5. decembra gospodnje 2021, u tuzi, novoj, velikoj. Napustio nas je u 86. godini još jedan od simbola ovoga grada, gospodin Gojko Zeljko

~ . ~

Čitav radni vek proveo je u ugostiteljstvu, pogotovo znan u Somboru i mnogo šire, kao originalan u mnogo čemu – poseban poslastičar. 

Nikada nije mirovao. Ni po odlasku u penziju, posle više od tri decenije od zasluženog odmora, nije znao da prestane da radi. Znanje i iskustvo preneo je na naslednike, sina i ćerku koji su nastavili uspešnu dugogodišnju tradiciju. Njihova poslastičarnica nazvana po imenu oca smeštena u skladnom ambijentu na Novoj Selenči u Cara Dušana 1, jedna je od najpoznatijih u regionu. O kvalitetu svedoče brojne nagrade i priznanja ali posebno su značajna ona koja svakodnevno stižu od građana.

Uvek nasmejan, poznat kao izuzetan domaćin, koji je znao srcem i dušom da počasti kad god vas sretne u gradu, popriča sa vama, pruži vam ruku, izrekne pravu reč ako ste neraspoloženi, da vas ohrabri, osokoli, kako je samo on to umeo i znao, osećao…

Podsetimo, da je vodio i popularnu bezdansku veliku čardu od njenog samog osnivanja i u njenim najboljim danima. Nijedna manifestacija i svečanost nisu mogli da prođu bez njegovog doprinosa i donacija, bilo u tortama, kolačima, čuvenom sladoledu, jedinstvenim đakonijama koje je pravio redovno i specijalno, za svaku priliku.

Novi Radio Sombor i Udruženje „PODIUM“ zahvaljuju se ovom posebnom čoveku na svemu, na podršci, spot poslastičarnice „Gojko“ i pre saznanja za tužnu vest da li sudbonosno ali s ljubavlju, osvežili smo i danas u našem radio programu i ići će trajno… izražavamo najdublje saučešće porodici Zeljko.

Ispraćaj Gojka Zeljka je na Velikom katoličkom groblju u Somboru, u utorak 7. decembra 2021. u 13 časova.

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

U trajnost tako jedinstvenu: Naša Ruža-Ruža svih nas, darivaće miris Somborom uvek poput najlepše ruže / Tužni i ponosni što nam je bila i ostala savremenik, drug, prijatelj i saradnica i podrška – Ruža Božović (21. VI 1953 – 10. IX 2021)
In memoriam: Borislav Staničkov (1955 – 2021) +

Kategorije

Izbornik