Sport

Idemo dalje, momci

 

Prvenstvo sveta, rukometaši

  • Srbija – Norveška 28:31 (17:14)  

Tokom čitavog prvog dela igre Srbija je bila u svemu kvalitetniji tim. Otići na poluvreme sa sigurna i čvrsta tri gola razlike protiv jednog od pretendenata za medalje kao što je sastav Norveške, nije mala stvar. No ipak, kako je sve u sportu moguće pa i preokret, to je upravo potvrdila ova utakmica. Jedna loša izmena u 43. minutu, kada se utakmica u rukometu popularno rečeno, “lomi“, i kada su norveški igrači prvi put izjednačili nakon vođstva Srbije i od 5 golova razlike, kao da je uticalo na odlučujući se, ispostavilo se, tok u poslednjih 15 minuta.

Valja napomenuti da je srpski nacionalni tim, nažalost, opet ostao nakon povrede Vejina, i na ovoj utakmici bez još jednog desnog beka Nikolića koji je zadobio povredu u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Ono što takođe, posebno “pada u uši“ je stalno napominjanje – kako je “baš ova utakmica odlučujuća za Srbiju“, a to nije prvi put da reprezentavci Srbije – ne samo u rukometnom sportu, mogu da budu opterećeni. Svakako, kvalifikacija za najveća takmičenja među kojima je Svetsko prvenstvo a na koje je srpska muška rukometna reprezentacija već ostvarila uspeh plasmanom, pa potom ulaskom i drugi krug, u poljskim Katovicama, zavređuju, već sad, čestitke.

Onome ko gotovo non-stop spominje Olimpijske igre, i “odlučujuću utakmicu-i to bašu ovu“, valjalo bi podsetiti – da se trenutno igra, Prvenstvo sveta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Aleksa Duduković osvojio Časni krst na Bogojavljenje u Somboru
Reprezentativci Srbije vraćaju rukomet u modu

Kategorije

Izbornik