Višejezično

HKD Vladimir Nazor Stanišić: 14. saziv Međunarodne likovne kolonije „Ivan Gundić Ćiso – Dalmata“

 

U subotu 24. rujna u Lovačkom domu u Kupusini održan je 14. Saziv međunarodne likovne kolonije “Ivan Gundić Ćiso – Dalmata” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Vladimir Nazor” iz Stanišića

Akademski i amaterski umjetnici radili su tehnikama akril na platnu, ulje na platnu, duborez u drvetu i grafika. Pozivu organizatora odazvali su se sljedeći umjetnici: Josipa Križanović Subotica, Šandor Kerekeš Subotica, Ivan Šarčević Subotica – priložio rad, Antun Kruljić Kolut, Helena Bošnjak Bezdan, Mišo Gusić Cernik Republika Hrvatska, Slobodan Karan Beograd, Filip Karan Beograd, priložio rad.

U sklopu kolonije održana je slikarska radionica za djecu, a predavač je bio likovni pedagog Mišo Gusić. Na radionici su sudjelovali: Ivan Gundić iz Stanišića, Lorena Tadić iz Stanišića i Žužana Šiplika iz Kupusine.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju ostavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Buiša novi rukovodilac likovne sekcije Bunjevačkog kola Sombor
8. Dečja likovna likovna kolonija Bunjevačkog kola potvrdila talenat najmlađih

Kategorije

Izbornik