Estrada

HIT MESECA Novog Radio Sombora – maj: Filip Žmaher, „Oprosti mi“ Beogradsko proleće ’22

 

Filip Žmaher je, kao najpoznatije ime beogradske muzičke scene – aktuelne na minulom obnovljenom festivalu zabavne i pop muzike Beogradsko proleće ’22 na kojem su se predstavili autori i izvođači iz čitave regije (bivše Jugoslavije), otvorio u MTS dvorani (nekadašnjem Domu sindikata) popularnu muzičku manifestaciju

  • Koliko je čast otvoriti renomirani festival i pevati prvi, toliko je pomalo i nezahvalno, jer publika danas, pogotovo glasači putem sms-a, instagrama ali i TV prenosa, „zaborave“ otpočetka da prate festival uživo pa se dešava u aktuelno doba savremene tehnologije koja umnogome odlučuje kao i u slučaju Beogradskog proleća ove godine, da se prve pesme i nekako zaborave – priča nam o prvim utiscima posle festivala, održanog poslednjeg aprilskog petka, 29. aprila ’22, nosilac prepoznatljive boje glasa bas-baritona sa zavidnim rasponom, Filip Žmaher inače miljenik a i sam stvaralac, i rok, bluz, džez muzike.

Kompozicija koju je i finalu Proleća izveo „Oprosti mi“ plodotvornog muzičara Vladimira Markovića kojeg pamtimo iz godinama čuvenog dueta Vlada i Bajka (inače ga, kao somborskog vojnika takođe pamte brojni Somborci koje je u to romantično vreme iz večeri u veče zabavljo u tada najlepšoj somborskoj bašti, Doma JNA), dobila je dve prestižne nagrade: Udruženja kompozitora Srbije što je Marković prilikom dodele nagrada rekao da posebno priznanje čini kada nagradu dobijete od kolega i to od strane strukovne muzičke organizacije, a kompozicija je dobila i nagradu za najbolji aranžman, delo Aleksandra Filipovića.

To što je jedna od nagrada žirija recimo, izostala upravo ovoj melodiji koja u balada setnom ritmu podseća na najbolje dane Beogradskog proleća 60/ili 70-tih godina prošlog veka ili na nezaobilazni vodeći evropski muzički spektakl italijanski San Remo, ne znači da su baš te „vrste“ nagrada neko presudno merilo za dalji plasman jedne nove pesme. Naprotiv, mnoge melodije koje nisu dobile nagrade na festivalima ostale su do današnjih dana hitovi, a uz to – prema prvim reakcijama, baš pesma koju je popularni Žmaher kao interpret izveo pre svih kolega, ima popriličan broj pozitivnih reakcija, pregleda na popularnim društvenim mrežama odmah po završetku festivala i najbolje rangirana po tim merilima među 18 koliko ih je bilo u takmičarskom programu.

To su sve razlozi da je “pala“ odluka da postane HIT MESECA Novog Radio Sombora. Samim tim u konkurenciji je i za HIT GODINE.

Filipa Žmahera i njegov novi hit „Oprosti mi“, u studijskoj verziji, možete poslušati svakodnevno u našem drugom mediju, internet programu Novog Radio Sombora uz najavu HIT MESECA, na linkovima:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Filip Žmaher, muzički promoter i prijatelj našeg medija, jedna od zvezda povratničkog Beogradskog proleća (petak, 29. april) izvodi novu pesmu ‘Oprosti mi’
Predstoji dugo očekivani spektakl „Do poslednjeg volta /w Travolta” u Fridi, Novi Sad

Kategorije

Izbornik