Mladi

Grupa ,,Hajde da…“: Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad”

 

  • Trening se održava od 10. do 16. juna 2022.godine u Beogradu. Odabranim učesnicima i učesnicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane

Pozivamo vas da putem vaših kanala komunikacije podelite vest o održavanju treninga za omladinske radnike i radnice pod nazivom ,,Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad” koji sprovodi Grupa ,,Hajde da…“.Tokom trajanja treninga, učesnici/ce će imati priliku da steknu i unaprede znanja u oblasti prepoznavanja pokazatelja teškoća u mentalnom zdravlju, pružanja prve podrške mladima u riziku, realizovanja obuka i drugih neformalnih edukativnih aktivnosti i ukazivanja na diskriminaciju mladih sa problemima u oblasti mentalnog zdravlja.

Učešće na projektu je besplatno, a odabrani učesnici/ce imaće podršku mentora – psihoterapeuta sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima, pri realizaciji radionica za mlade na temu mentalnog zdravlja u njihovim lokalnim zajednicama. Ovaj trening neće od omladinskih radnika napraviti psihoterapeute, već će im omogućiti da reaguju kada im se mladi obraćaju za pomoć u kontekstu mentalnog zdravlja (kao ljudima od poverenja), tako da budu prva linija podrške, ali i da budu oni koji zagovaraju prava mladih u riziku.  Uslov za prijavu jeste da osoba ima do 30 godina, kao i da kontinuirano rade sa mladima (npr. nastavnici, socijalni radnici, omladinski lideri itd.). Takođe, potrebno je da osoba bude zainteresovana za rad i sticanje znanja u oblasti mentalnog zdravlja.  Prijave su otvorene do 29. maja do 23:59h. Svi prijavljeni kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije. U prilogu mejla nalazi se dokument sa dodatnim informacijama o treningu, načinu prijave i kontakt podacima. Takođe, dostavljamo vam i prateći vizual projekta/treninga.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Unapred hvala,

U ime projektnog tima Grupe ,,Hajde da…“ Slađana Vlatković, +381 61 3053559

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor

(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)

accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Obostrana razmena studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru i Pedagoškog fakulteta u Vranju
„Vetar nosi dečji glas, Zemlju čuvajte za nas!“

Kategorije

Izbornik