Najnovije

Gradsko veće Sombora usvojilo Godišnji plan raspisivanja javnih konkursa za 2024.

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 188. sednicu, kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, na čijem dnevnom redu se našlo 7 tačaka

Između ostalog, Gradsko veće je usvojilo Godišnji plan raspisivanja javnih konkursa koji su od javnog interesa za Grad Sombor u 2024. godini. Odlukom o budžetu Grada Sombora za 2024. godinu, opredeljena su sredstva za konkurse za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja, na teritoriji Grada Sombora za konkurse: Finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi; finansiranje i sufinansiranje projekata za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicije; Javni konkurs za realizaciju Lokalnog akcionog plana (LAP) za mlade u 2024. godini; Javni konkurs za realizaciju LAP-a za decu u 2024. godini; Konkurs za sufinansiranje programa u oblasti sporta u 2024. godini; Javni poziv za realizaciju LAP-a Roma u 2024. godini; Sufinansiranje projekata udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite; Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina ili zajednica na teritoriji grada Sombora i Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja.

Gradski većnici su utvrdili Predlog zaključka za usvajanje teksta 4. Javnog poziva za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji Grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“ – ponovljeni poziv. Grad Sombor je u saradnji sa Centrom za socijalni rad Sombor, Savezom romskih NVO Zapadnobačkog upravnog okruga i NVO „Ženska alternativa“ Sombor, učestvovao na programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji realizuje Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge. Kroz projekat i javni poziv odabrano je deset porodica koje će biti stambeno zbrinute a koje dolaze iz tri ranjive društvene grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i mladi koji napuštaju sistem socijalnog staranja. Kuće za odabrane porodice biće kupljene u selima u okolini Sombora, a svaka će biti i rekonstruisana kako bi zadovoljila uslove socijalnog stanovanja koje propisuje zakon. Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju vlasnici nepokretnosti koja se nalazi na teritoriji Grada Sombora. Dodatne informacije o javnom pozivu mogu se dobiti u Odeljenju za privredu, Odseku za LER i podršku ulaganjima i Odeljenju za društvene delatnosti lično, putem telefona 025/468-160, kao i elektronskom poštom na klersombor@gmail.com .

Na 188. sednici, članovi Gradskog veća su usvojili usklađeni finansijski plan namenjen za realizaciju programa participativnog budžetiranja projekata u srednjim školama na teritoriji Grada Sombora, kao i finansijski plan namenjen za realizaciju programa participativnog budžetiranja projekata u mesnim zajednicama sa teritorije Grada.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Tradicionalni novogodišnji koktel Grada Sombora
Saradnja između Škole fudbala Spektar i preduzeća Guma S iz Sombora

Kategorije

Izbornik