Najnovije

Gradsko veće Sombora: Budžet za iduću godinu blizu 5 milijardi dinara

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 184. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković i na čijem dnevnom redu se našlo 15 tačaka

Između ostalog, Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o budžetu Grada Sombora za 2024. godinu. Prema ovom predlogu, budžet se planira sa razvojnim karakterom sa značajno povećanim kapitalnim ulaganjima, što će obezbediti zadržavanje određene neophodne dinamike investicione aktivnosti i samim tim omogućiti nastavak privrednog rasta. Očekivani ukupni prihodi za 2024. godinu iznose 4.988.796.000 dinara, a najveći udeo u prihodima zauzimaju porezi. Iz budžeta za narednu godinu, najviše sredstava će biti izdvojena za komunalnu oblast (34,57%) i društvene delatnosti  (25,67%).

Članovi Gradskog veća su utvrdili predlog Odluke o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za uspostavljanje rada Lemeške banje u Svetozaru Miletiću. Lemeška banja raspolaže sa prirodnom lekovitom vodom, prirodnim lekovitim blatom i blagotvornim lekovitim klimatom koji predstavljaju tri najbitnija prirodna lekovita činioca čiji su pozitivni efekti po zdravlje naučno dokazani i potvrđeni u dugoj balneološkoj praksi. U prethodnom periodu Grad Sombor i Pokrajinska vlada su izradili nekoliko dokumentacija u vezi sa analizama i opravdanošću realizacije ovog projekta. Prema prvim idejnim planovima, banjski kompleks bi obuhvatao blatni blok, bazenski kompleks, obuhvaćen spa/inhalacioni blok, centar za masažu, centar za lepotu i kinezi-fitnes salu.

Gradsko veće je prihvatilo ponudu JKP „Vodokanal“ Sombor za izgradnju kanalizacije otpadnih voda u delu Prijedorske ulice i ulici Radivoja Koraća u Somboru.

Na 184. sednici, usvojen je predlog Komisije za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji Grada Sombora u 2024. godini. U skladu sa Kriterijumima i tekstom Javnog poziva, Komisija je sačinila predlog za dodelu sredstava korisnicima koji ispunjavaju uslove u ukupnom iznosu od 1,3 miliona dinara.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

90,5 miliona dinara Somboru za razvoj lokalne infrastrukture
Zoran Rus zakazao 27. sednicu Skupštine grada Sombora

Kategorije

Izbornik