Najnovije

Gradsko veće Sombor 101. sednica: Raspisan javni poziv preduzećima čija su delatnost energetske sanacije

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 101. sednicu kojojm je predsedavao gradonačlenik Antonio Ratković a na čijem dnevnom redu se našlo osam tačaka. Između ostalog, Gradsko veće donelo je Odluku za raspisivanje Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu

Na javni poziv moći će da se prijave privrednici koji se bave zamenom spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za porodične kuće i stanove, postavljanjem i nabavkom materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, postavljanjem i nabavkom materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće, nabavkom i instalacijom kotlova na prirodni gas i/ili biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove, zamenom postojeće ili ugradnjom nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove, nabavkom i ugradnjom toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće, nabavkom i ugradnjom solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Nakon što se završi ovaj javni poziv i budu odabrani privredni subjekti, biće raspisan javni poziv za domaćinstva koja žele svoj dom da učine energetski efikasnijim.

Gradsko veće je na 101. sednici, na osnovu zaključaka koje je donela Vlada Republike Srbije, prihvatilo predloge za dodelu dodatnih finansijskih sredstava Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“, Centru za socijalni rad i Centru za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora, radi isplate jednokratne novčane pomoći zaposlenima, u neto iznosu od 10.000 dinara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Poseta pokrajinskog ombudsmana prof. dr Zorana Pavlovića sa saradnicima Somboru
Muzej u mom domu – program Gradskog muzeja Sombor u manifestaciji ‘Muzeji za 10’

Kategorije

Izbornik