Najnovije

Градско веће града Сомбора одржало је 172. седницу

izvor sombor.rs (edit:AcanskiS ©)

  • Чланови Градског већа су, између осталог, усвојили предлог за именовање привременог надзорног органа над извођењем радова на изградњи канализационе инфраструктуре у насељеним местима на територији града Сомбора.

На место привременог стручног надзора именовани су Лидија Марталић, дипл.инж.грађ. и Игор Латас, дипл.инж.грађ. Радови на изградњи канализационе мреже ће почети у Станишићу, а инвеститор је град Сомбор, финансијер Република Србија и извођач радова „China Road and Bridge Corporation“.

Чланови Градског већа су одобрили захтев Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор и дали сагласност за изградњу унутрашње гасне инсталације и повезивања са постојећом инсталацијом грејања Амбуланте у Чонопљи. Град Сомбор овом одлуком даје своју сагласност да се наведени радови спроведу, а трошкове радова финансира Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

На 172. седници Градског већа, одобрен је захтев Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор у вези са суфинансирањем радова на увођењу и уградњи гасних инсталација у објекат вртића „Андреј“ у Станишићу. Увођењем модерног система грејања гасом, обезбедили би се квалитетнији услови за обављање васпитно – образовног процеса у насељеном месту Станишић, те ће Град Сомбор издвојити додатна средства како би се осигурали функционалност и безбедност наших најмлађих.

Одлучивањем о дванаест тачака дневног реда, Градско веће је између осталог, одобрило предлог за суфинансирање пројекта „Крос РТС-а“, у виду организованог превоза ђака из насељених места са територије града Сомбора. Крос ће се одржати у парку „Иво Лола Рибар“ у Карађорђевој улици у Сомбору, на ком се очекује преко 2.500 учесника. Како би манифестација била доступна свима, Град Сомбор финансира превоз ученицима на релацијама: Бачки Брег – Колут – Бездан – Сомбор; Риђица – Станишић – Гаково – Сомбор; Телечка – Кљајићево – Чонопља – Сомбор; Дорослово – Стапар – Сомбор; Бачки Моноштор – Сомбор и Алекса Шантић – Светозар Милетић – Сомбор.

 

 

 

AcanskiS ©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Omladinski fondovi pozivaju mlade da unaprede kvalitet života u svojim lokalnim zajednicama
Мештани Бачког Брега у акцији „Очистимо наше село“

Kategorije

Izbornik