Najnovije

Gradsko veće grada Sombora održalo 201. sednicu

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je 201. sednicu, kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, a na čijem dnevnom redu se našlo 13 tačaka

Između ostalog, prihvaćena je ponuda JKP „Vodokanal“ Sombor za izgradnju dovodnika vode od Svetozara Miletića do Stanišića – faza 2, u dužini od 4.740 metara.

Gradski većnici su takođe prihvatili informaciju u vezi sa povećanjem bezbednosti učesnika u saobraćaju u zoni pešačkih prelaza u naseljenim mestima Republike Srbije. Projekat saobraćajno-tehničke opreme za potrebe povećanja bezbednosti saobraćaja u zonama pešačkih prelaza na državnim putevima u naseljenim mestima Republike Srbije koji je izrađen od strane AD „Vojvodinaput“ Novi Sad, predviđa postavljanje projektovane saobraćajno-tehničke opreme na pešačkim prelazima u Svetozaru Miletiću, a Grad Sombor će po postavljanju opreme voditi računa o njenom održavanju.

Na 201. sednici, Gradsko veće je usvojilo i Izveštaj o realizovanoj finansijskoj podršci udruženjima iz budžetskih sredstava putem Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi u 2023. godini. Takođe, usvojen je i Izveštaj o realizovanoj finansijskoj podršci udruženjima iz budžetskih sredstava putem Javnog konkursa za dodelu sredstava Grada Sombora za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u prošloj godini.

Članovi Gradskog veća usvojili su informaciju o mogućnosti finansiranja otkupa tri seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi radi stambenog zbrinjavanja tri izbegličke porodice. Usvojene su i Prve izmene i dopune Finansijskog plana za dotacije nevladinim organizacijama, odnosno sredstva namenjena za verske zajednice.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Policijska uprava Sombor: Krivična prijava za držanje narkotika
Počinje podela poreskih rešenja na području Grada Sombora

Kategorije

Izbornik