Najnovije

Gradski većnici dali saglasnost na projekat Personalne asistencije

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je 197. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 10 tačaka

Između ostalog, Gradsko veće je dalo saglasnost na Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge – Personalna asistencija, kao i na Odluku o utvrđivanju ekonomske cene i participacije za uslugu socijalne zaštite – personalni asistent, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora. Personalna asistencija je usluga kojom se pruža podrška korisniku u održavanju i unapređivanju kvaliteta njegovog života kroz održavanje što većeg stepena življenja uz aktivno učestvovanje u lokalnoj zajednici. Usluga personalne asistencije dostupna je punoletnim licima sa invaliditetom sa procenjenim I i II stepenom podrške, koja ostvaruju pravo na uvećani dodatak za tuđu negu i pomoć, imaju sposobnost za samostalno donošenje odluka, radno su angažovani ili aktivno uključeni u rad različitih udruženja građana, sportskih društava, političkih partija i drugih oblika društvenog angažmana, odnosno uključeni su u redovni ili individualni obrazovni program.

Na 197. sednici, Članovi gradskog veća su odobrili sredstva za potrebe sufinansiranja projekta Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor za razmenu učenika i profesora iz Adane, Turska u iznosu od 245 hiljada dinara. Cilj projekta je da se učenici i profesori iz Adane, upoznaju sa Somborom, istorijom, kulturom i tradicijom grada, kao i da somborski učenici i profesori posete Tursku.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Obeležavanja: Međunarodni dan socijalne pravde, 20. februar
U spomen-sobi Pedagoškog fakulteta u Somboru priređena izložba starih učila „Dva veka prirodno-naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“

Kategorije

Izbornik