Kultura

Gradski muzej Sombor originalno: Čajanka sa prijateljima

Naslovna fotografija: Direktor Gradskog muzeja Sombor David Firanj pozdravlja prijatelje ove somborske nulte ustanove kulture, foto Srđan Ačanski

  • Poštovani, srdačno vas pozivamo da dođete na druženje uz čaj u Gradski muzej Sombor, u utorak, 17. maja u 17.00 časova, na Čajanku sa prijateljima muzeja. Srdačan pozdrav, kolektiv Gradskog muzeja Sombor

Ovako je glasila pozivnica upućena prijateljima ove somborske javne ustanove kulture, zapravo popularno rečeno nulte tačke u oblasti umetnosti i kulture. I, prijatelji se odazvaše, među kojima i mi u Novom Radio Somboru, Udruženju „PODIUM“, Granskom sindikatu Kulture, umetnosti, medija, „Nezavisnost“ u Somboru.

Zaposleni u Gradskom muzeju Sombor, u okviru takođe već tradicionalne manifestacije „Muzeji za 10“ kao i uvek srdačno dočekaše sve prijatelje, u Galeriji savremene umetnosti Muzeja. Naravno, mogli smo da biramo između desetine vrsta čajeva koji su nam te polukišne (ali samo napolju) večeri, 17. maja, produžili raspoloženje, mnogima popravili. Bilo je tu više vrsta i druge okrepe, kafe – opet po želji, sokova svih vrsta, zdrave mineralne vode.

A ono što je najzdravije – prijateljstvo je ustrajalo.

Kako je uostalom na samom početku pozdravljajući pristune u duhovitom i srdačnom stilu rekao i direktor somborskog Muzeja David Firanj, uvek ste dobrodošli:

  • Ova čajanka je deo manifestacije „Muzeji za 10“ koju naša kuća priređuje. Naša prvobitna ideja je bila da se prvo družimo u dvorištu Gradskog muzeja i mislim da bi nam svima prijalo ćaskanje uz svež vazduh i Sunce, ali vremenske prilike su nas preselile u ovu izvanrednu galeriju i verujem da ćete se i ovde osećati ugodno; ja bih pre svega da vam se zahvalim što ste uz našu kuću, što ste uz Gradski muzej, što nas podržavate, što podržavate naš rad. Verujem i iskreno se nadam da će tako biti i ubuduće, i ne preostaje mi ništa drugo nego da vam se još jednom zahvalim ali imam jedan zadatak za vas, a to je da u narednim trenucima budete dobro raspoloženi, i da se ugodno osećate u vašem muzeju.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Alisa: Telesna muzika u maju
Пoклoн Дejaнa Toмићa Грaдскoj библиoтeци „Кaрлo Биjeлицки“ Сомбор

Kategorije

Izbornik