Kultura

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Somborski književni festival

 

  • Ovogodišnje izdanje Somborskog književnog festivala, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, biće održano u dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ (u ulici Kralja Petra I) u petak, 12. i 13. maja 

U sklopu ovogodišnjeg Somborskog književnog festivala publici će biti predstavljeni najnoviji trendovi savremene domaće književnosti. Svečano otvaranje Festivala biće upriličeno u petak od 18 časova. Tom prilikom biće dodeljena nagrada za najbolje ostvarenje na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Ovogodišnja dobitnica priznanja je Tijana Savatić, za rukopis „Baštenski kreveti”. Takođe u 18:15 sledi razgovor i čitanje: Ognjenka Lakićević i Bojan Babić, razgovor vodi Dragan Babić.

U subotu 13. maja u 18 časova predviđen je razgovor i čitanje, u kom učetvuju Ana Marija Grbić i Dejan Aleksić, a razgovor vodi Tamara Babić.

U slučaju lošeg vremena, program će biti održan u čitaonici u Legatu Miroslava Josića Višnjića (Kralja Petra I 11, na spratu).

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Program za „Noć muzeja 2023” – Gradski muzej Sombor
Bibliotekarstvo pred novim izazovima

Kategorije

Izbornik