Najnovije

Gradonačelnik Sombora u poseti Džudo klubu Sensei-IN

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članicom Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonijom Nađ Kosanović i predsednikom Sportskog saveza grada Sombora Milošem Mijićem, posetio je prostorije Džudo kluba „Sensei – IN“

On je prisustvovao treningu i učenju osnove ove plemenite sportske veštine. Tom prilikom, gradonačelnik Antonio Ratković je pozdravio prisutne sportiste, čestitao im na ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima i poželeo puno uspeha u daljem radu.

  • Čast mi je da budem danas ovde sa vama. Želim da se zahvalim svima vama jer ste odlučili da se bavite sportom. Od 2020. godine kada je osnovan vaš klub, osvojili ste čak 19 odličja na 6 takmičenja u Italiji, Sloveniji, Mađarskoj, Nemačkoj i Holandiji, što govori da ste izuzetno predani svom radu i da pokazujete veliku želju za napredovanjem i bavljenjem sportom. Hvala vam što ste me ugostili danas, velika mi je čast i želim vam puno uspeha, a mi kao Grad ćemo vam uvek biti podrška i saradnik – rekao je gradonačelnik Ratković.

Džudo klub „Sensei – IN“ je nastao kao rezultat višegodišnjeg rada na području uključivanja osoba sa smetnjama i invaliditetom u džudo sport. Somborski inkluzivni džudo je prepoznat kao prvi u našoj zemlji koji je započeo masovno uključivanje osoba sa smetnjama i invaliditetom u organizovane trenažne aktivnosti učenja džudo veštine, a osim trenažnih aktivnosti, rade i na edukaciji, organizujući seminare za trenere.

Predsednica DžK „Sensei – IN“ Sajonela Krga, pozdravila je predstavnike lokalne samouprave i zahvalila im se za podršku uz pomoć koje mogu da prenesu znanje džudo sporta na mlađe generacije i zainteresovane sugrađane.

  • Ispred vas se nalaze džudisti Džudo kluba „Sensei – IN“. Ovo je prvi džudo klub u našoj zemlji koji predviđa rad i sa osobama sa invaliditetom. Vizija kluba je da stvorimo jednu dobru zdravorazvojnu takmičarsku grupu i da radimo na razvoju džudoa i za osobe starijih kategorija. Možemo se pohvaliti velikim rezultatima po pitanju inkluzije i da se čitava država ugleda na nas kada je inkluzija u džudou u pitanju. Trenutno sprovodimo dva „Erasmus+“ projekta i nadamo se da ćemo sledeće godine biti i nosioci jednoga. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Grada Sombora i iskreno vam se zahvaljujemo na tome i nadamo se da ćemo ostvariti još mnogo dobrih rezultata, kako na naše zadovoljstvo, tako i na zadovoljstvo Grada koji nas podržava – rekla je Sajonela Krga.

Tokom treninga, gradonačelnik je imao priliku da upozna osnove džudo sporta za šta je kao nagradu dobio žuti pojas, a po završetku treninga, svim džudistima i trenerima su uručeni prigodni pokloni.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Obeležena nedelja zdravlja usta i zuba u Somboru
Saopštenje iz MUP – a: Značajno pogoršanje stanja bezbednosti na putevima u Republici Srbiji

Kategorije

Izbornik