Najnovije

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković prilikom obilaska radova na izgradnji dovodnika vode od Svetozara Miletića do Stanišića: – Za prvu fazu izgradnje obezbeđeno 80.000.000 dinara

 

  • Poslednjeg januarskog ponedeljka gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obišao je tri lokacije na kojima se izvode radovi na izgradnji dovodnika vode od Svetozara Miletića do Stanišića, dve u centru Svetozara Miletića i jednu dva kilometra od sela, prema Stanišiću

Tom prilikom gradonačelnik je izjavio sledeće:

“Grad Sombor nastavlja sa izdvajanjem značajnih sredstava kada je u pitanju oblast vodosnabdevanja kako bi se trajno rešilo ovo pitanje. Od 2016. dosta toga se uradilo po ovom pitanju, fabrike vode su dobili Bački Monooštor i Bački Breg, Kljajićevu je iz fabrike vode Jaroš puštena pijaća voda, očekujemo da u ovoj godini stanovnici Koluta, Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu. Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila izgradnja buster stanice u Svetozaru Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine. Ovaj projekat i naravno proširenje kapaciteta fabrike vode će se realizovati u dve faze. Sada se realizuje prva faza u dužini od 5,4 km. Ono što je dobro što smo videli obilizaći radove je da je urađeno već 1,4 kilometra I da radovi teku po planu. Nakon završetka prve faze pristupiće se drugoj fazi, tako da 2024. godine očekujemo da stanovnici Stanišića dobiju pijaću vodu. Mi svakako da nastavljamo sa ulaganjima u vodosnabdevanje, kada govorimo o izradi projektno-tehničke dokumentacije u ovoj godini, završiće se projekat za postrojenje za preradu vode u Telečkoj, sledeći korak je iznalaženje sredstava i realizacija ovog projekta, naravno i u drugim selima. Pravo na čistu vodu spada u osnovna ljudska prava i nažalost decenijama se nije ulagalo u vodosnabdevanje, sve nas očekuje mnogo posla kada govorimo o ovoj oblasti. Konkretno ovaj projekat finansira Grad Sombor i Pokrajnski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo. Vrednost za prvu fazu iznosi 80.000.000 dinara, i ono što je bitno za stanovnike Stanišića, je svakako da pored ovog veoma bitnog projekta, u martu kada počinju radovi gde očekujemo i završetak druge faze izgradnje obilaznice tačnije asfaltiranje same obilaznice, prošle godine smo je završili do nivoa tucanika tako da u ovoj godini sredstva su izdvojena i očekujemo da na proleće krenu i na proleće se završi taj veoma bitan projekat za stanovnike Stanišića.”

Gradonačelnik je na kraju još jedanput ponovio da iznos za prvu fazu iznosi  80.000.000 dinara za deonicu od 5,4 km, dok će u drugoj fazi, za deonicu od 5 km, biti uloženo još 75.000.000 dinara. Izvođač radova je Energy LTD iz Novog Sada.

Današnjem obilasku je prisustvovala i direktorica Javnog komunalnog preduzeća Vodokanal Jasmina Bobić.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Image:© Shutterstock / AcanskiS

all rights on pictures are reserved
acanskiSphoto ©

acanskisphoto.weebly.com

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Vozio automobil brzinom od 252,8 kilometara na sat na delu puta gde je brzina ograničena na 130
Četbot MIA uslužila 80.000 građana i poštedela ih odlaska na šalter

Kategorije

Izbornik