Najnovije

Gradonačelnik Antonio Ratković: Sombor je grad po meri čoveka

 

  • Povodom obeležavanja Dana grada Sombora (17. februar), i ove godine je centralna manifestacija, svečana akademija, održana danas u Narodnom pozorištu u Somboru. Glavno priznanje, Februarsku povelju, dobio je kolektiv Somborskih novina

U godini obeležavanja 275 godišnjice od dobijanja statusa slobodnog i kraljevskog grada, Sombor može da se pohvali vraćanjem lučke kapetanije, radovima na kompletnoj putnoj infrastrukturi, ulaganjima u novu industrijsku zonu kao i svesrdnoj podršci ustanovama kulture, zdravstva, obrazovanja i sporta, rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zahvalivši se na odzivu posebnom savetniku u Ministarstvu odbrane Predragu Rajiću, državnim sekretarima u Vladi Republike Srbije Dušanki Golubović i Dejanu Parčetiću i brojnim zvanicama, gostima, sugrađanima:

  • Drago mi je što imam saradnike sa kojima smo zajedno mogli mnogo toga da uradimo a ono što mi je najbitnije i stalno napominjem da kada vodite jedan grad, imate podršku viših nivoa vlasti pa zahvaljujući Pokrajini i Vladi Republike Srbije dosta toga je urađeno u Gradu Somboru. S ponosom mogu da kažem da je Sombor grad po meri čoveka.

Podovodom Dana grada Sombora uručena je Plaketa Ministarstvu odbrane, a tradicionalno, zahvalnice, njih četrnaest, udruženjima, ustanovama i pojedincima. Najviše priznanje, Februarska povelja grada Sombora uručena je Somborskim novinama koje obeležavaju sedam decenija postojanja i rada.

  • Somborske novine će se truditi da budu uvek uz svoje čitaoce kao što je to bio zavet našeg prvog urednika Milenka Beljanskog i nadam se da će još mnogo godina da postoje i da budu uz svoje čitaoce kao što je to bilo do sada – istakla je Marina Radnić, glavna i odgovorna urednica lokalnog nedeljnika Somborskih novina.

Zahvalnice su uručene su Gradskoj bibilioteci „Karlo Bijelicki“ za 165. godišnjicu osnivanja i profesionalnog pristupa u upravljanju knjižnim fondom i doprinosu negovanja kulture i čitanja kod građana, Gradskom muzeju u Somboru za 140. godišnjicu osnivanja i profesionalnog pristupa upravljanju muzejskim fondovima i postavljanju izložbi kojima se doprinosi upoznavanju bogate prošlosti Sombora, Osnovnoj školi „Nikola Vukićević“ za 120. godišnjicu od osnivanja škole, dobrinosa kvalitetnom obrazovanju i vaspitavanju učenika, Istorijskom arhivu Sombora za 75. godišnjicu osnivanja i profesionalnog pristupa u upravljanju istorijskom građom i čuvanju najvrednijih dokumenata Grada Sombora, ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor, za 50. godišnjicu osnivanja škole, Gradskom vatrogasnom savezu Sombor, Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, Vinariji „Vučji podrum“, Udruženju vinara i voćara “Visovi“ Kljajićevo, Fudbalski klubu „Žak“ Sombor, Fudbalskom klubu „Sloga“ Čonoplja, Udruženju sprotskih ribolovaca „Magic fish“ Sombor, Udruženju građana „Pravi prijatelji“ Sombor i Gradskom udruženju penzionera Sombor.

Jednoipočasovno program su vodili glumci Narodnog pozorišta Sombora Milijana Makević Mirkov i Pero Stojančević.

Fotografije: Srđan Ačanski


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sigurni smo – biće još pesama o Somboru
Muzički spektakl na Trgu Svetog Trojstva u Somboru

Kategorije

Izbornik