Najnovije

Grad Sombor: Unapređenje rečnog i kanalskog turizma

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, zajedno sa saradnicima, u sredu, 1. februara, sastali su se sa direktorom Agencije za upravljanje lukama Vukom Perovićem i savetnikom za održivi turizam u Vladi Srbije Markom Bajićem

Povod za sastanak bilo je uspostavljanje saradnje između Grada Sombora i Agencije za upravljanje lukama na zajedničkom radu na uređenju upravljanja rečnim i kanalskim tokovima na teritoriji Grada što je od posebnog značaja, s obzirom da je teritorija Grada Sombora mesto u kojem Dunav ulazi u Srbiju i gde započinje nekoliko bitnih kanalskih tokova. Učesnici sastanka posebno su istakli da je potrebno povećati iskorišćenost kanala u turističkom smislu i omogućiti promotivne i turističke plovidbe od prevodnica kod Bezdana, koje imaju ujedno izrazit istorijski značaj, do Sombora, kao i svih usputnih tačaka od interesa za turiste.

Tokom sastanka razgovarali su i o potencijalnim lokacijama za izgradnju pristaništa manjih kapaciteta na kanalima kod naseljinih mesta, što bi uvrstilo Sombor na mapu gradova koji su nosioci kanalskog turizma u Srbiji.

Bilo je takođe reči i o pripremanju konferencije kojom će biti promovisan projekat „Zaplovimo Srbijom” – zajednički projekat Agencije za upravljanje lukama i Vlade Republike Srbije, čiji su ciljevi podizanje pristaništiih kapaciteta, povećanje turističke ponude sa posebnim akcentom na zaštitu prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Vojska Srbije: Obeležen dan Vojnogeografskog instituta
Gradonačelnik Kule Damjan Miljanić svečano otvorio „Čvarak fest“ u Sivcu, među izlagačima i Somborci

Kategorije

Izbornik